« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
NAJAVE

Akustična grunge večer uz Citizen Dick i brojne goste u četvrtak u Saxu

Ako volite bendove kao što su Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Stone Temple Pilots, a posebice u njihovom „MTV Unplugged" izdanju, nikako ne biste smjeli propustiti ovu glazbenu zgodu

Zabavna večer u SAX!u
Zabavna večer u SAX!u (SAX)
Više o

klub SAX

,

Domagoj Šimek

,

Chris Ian

,

Citizen Dick

,

El Musicante

Po treći put u Saxu sprema se intimna akustična grunge večer uz splitski bend Citizen Dick. U četvrtak, 18. listopada pridružit će im se i njihovi sad već tradicionalni gosti - polaznici škole gitare El Musicante te Domagoj Šimek i Chris Ian.

Ako volite bendove kao što su Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Stone Temple Pilots, a posebice u njihovom „MTV Unplugged" izdanju, nikako ne biste smjeli propustiti ovu glazbenu zgodu. Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kuna i može se kupiti u Saxu u ovim terminima: ponedjeljak 12-22h, utorak 18-22h i srijeda 19-22h. Na dan će koštati 45 kuna.

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto "mekšeg" zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim "ogoljenim" akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u "MTV unplugged" seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i "unplugged" formata!

Facebook 

El Musicante - potpuno drugačija škola gitare s ponosom predstavlja svoj Flagship koji je za ovu prigodu pripremio odabrane s grunge uspješnice među kojima ima i pravih rariteta. Iako je riječ o gitaristima ovi su vrijedni polaznici u samo četiri godine postojanja škole uz gitaru ovladali i drugim instrumentima. Školu vodi veteran domovinskog undergrounda Tomislav Šnidarić.

Facebook event

17.10.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno