« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
Montažstroj

Achtung Alarm! 2.0

Montažstroj se bacio u retro varijantu koja uključuje dvije generacije umjetnika

Achtung Alarm! 2.0
Achtung Alarm! 2.0 (Montažstroj)
Više o

True Religion

,

Montažstroj

Poslije točno 20 godina Montažstroj u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Operacijom Grad i festivalom Perforacije obnavlja umjetničku akciju "Achtung Alarm!".
Riječ je o jednosatnoj vožnji vatrogasnim vozilom najužim centrom grada, za vrijeme koje su članovi Montažstroja megafonskom eksplozijom upućivali građane kako ispravno postupati u slučaju opasnosti. U obnavljanju akcije sudjeluju dvije generacije Montažstroja: originalna postava iz 1990. i nova postava iz predstave "Generacija 91-95".

"Achtung alarm! 2.0" pokušaj je osvještavanja rizika kao neočekivane i nepredviđene promjene kojima je svakodnevno izloženo suvremeno društvo. "Achtung alarm! 2.0" pokušaj je upozorenja na moguće nadolazeće katastrofe. "Achtung alarm! 2.0" pokušaj je utvrđivanja što se još, osim naziva milicije koja je i 1990. godine sponzorirala akciju, promijenilo u našoj okolini.

Upravo stoga i datumom izvedbe, 11. rujna, simbolički obilježavamo događaj koji je nepovratno izmijenio tijek svjetske povijesti. Polazišno mjesto vožnje je Teslina 7 ispred ulaza u Z/K/M s početkom u 12 h, a ključni punktovi rute su Zrinjevac, Kvaternikov trg, Trg bana Jelačića i Trg Maršala Tita.

"Achtung alarm! 2.0" sastavni je dio obnovljenog projekta "Vatrotehna 2.0", u sklopu kojeg je tijekom rujna 2010. predviđeno još niz umjetničkih intervencija u javnom prostoru. Sve ove akcije poseban su program ovogodišnje Operacije Grad, a ujedno su i najava Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije. „Vatrotehna 2.0"  premijerno će se izvesti 10. listopada 2010. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Više informacija:
Blog: http://blog.montazstroj.com/

Dodatni materijali:
Twitter:  http://twitter.com/montazstroj
Facebook: http://facebook.com/montazstroj

09.09.2010. 06:42:00
Novi komentar
nužno
nužno