« Glazba
objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana
OPERA

A Queer Zagreb Night at the Opera

Queer operni spektakl u režiji Ivice Buljana pod ravnanjem maestra Stjepana Vugera

A Queer Zagreb Night at the Opera
A Queer Zagreb Night at the Opera (Arhiva)
Više o

A Queer Zagreb Night at the Opera

Nakon uspješnog programa posvećenog arapskoj queer kulturi s gostovanjima umjetnika iz desetak zemalja, Queer Zagreb Sezona nastavlja s programom koji će oduševiti i iznenaditi mnoge.

 "A Queer Zagreb Night at the Opera" jedinstven je i pionirski pogled na operu u domaćem umjetničkom svijetu. Ova večer bit će prilika da pokažemo neke od omiljenih i najpoznatijih opernih arija u punoj snazi, ali kroz queer prizmu propitivanja klasično zadatih kanona. Opernim koncertom ulazimo u svijet opere, u kojem Queer Zagreb još nije programski boravio, ali koji nas neizmjerno privlači. Operne dive i izvrsni muzičari postaju naši saveznici s kojima nudimo publici drugačiju operu.  

"Ovo je jedan od naših najambicioznijih projekata ikada, i činjenica da nezavisna kulturna scena priprema jednu ovakvu večer u HNK Zagreb nas ispunjava zadovoljstvom jer smo uspjeli okupiti sjajne umjetnice i umjetnike. Queer Zagreb prvi puta glasno i jasno uvodi queer u domaći operni svijet i nadamo se da će ovakve suradnje biti nastavljene" - rekao je umjetnički direktor Queer Zagreba Zvonimir Dobrović.

Ivica Buljan uz Hrvoja Korbara režira ovu večer koja spaja neke od najpoznatijih opernih arija s queer vibracijama, dok Stjepan Vuger dirigira orkestrom koji će nas pratiti kroz ovaj glazbeni dodir klasike i queera. Ovom prilikom okupit će se više od dvadeset umjetnika i umjetnica , među kojima su: Marko Špehar, Maja Jakoliš, Emilija Rukavina, Marko Antolković, Colinda Evangelista, Adrian Pezdirc, Bruno Isaković, Cynthia Ashperger, uz mnoge druge, izvodit će djela Georga Friedricha Handela, Jacquesa Offenbacha, Georgesa Bizeta, Johana Straussa mlađeg, Christopha Glucka, Alfija Kabilja i drugih.

06.07.2024. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno