« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NA GREŠKAMA SE UČI

9 Appleovih promašaja

Unatoč pompi koja se stvorila oko iPada, te uspjehu koji su polučili iPod i iPhone, 1990-te godine nisu bile naročito uspješne za ovu kompaniju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fox News)
Više o

Apple

,

promašaji

1. Pippin (1996.) - igrača konzola Pippin, napravljena u suradnji s japanskom kompanijom Bandai, nije uspjela ostvariti značajan uspjeh zbog konkurencije Sega Saturna i Nintenda64, ali i zbog svoje visoke cijene.

2. Macintosh TV (1993.) - Appleov prvi pokušaj integracije televizije i kompjutera, bio je na tržištu samo godinu dana zbog loše grafičke kvalitete. Apple je nastavio s radom na ovom području što je konačno rezultiralo uspješnim Apple TV-om 2007., koji omogućuje korisnicima pristup iTunes dokumentima putem digitalnog prijamnika.

3. Macintosh klonovi (1995.) - nakon što je Macintoshov operativni sustav godinama bio korišten i distribuiran putem piratskih kopija, Apple ga je počeo službeno izdavati za upotrebu na drugom hardveru. Premda su ga proizvodile brojne kompanije, uključujući i Motorolu, program je brzo stavljen van uporabe.

4. eWorld (1994.) - Apple je lansirao svoj eWorld program isključivo za Macintosh operativne sustave, kao konkurenciju AOL-u. Ograničen samo na e-mail i bilten sheme, eWorld je ugašen nakon dvije godine.

5. Cyberdog (1996.) - kao internet pretraživač, Cyberdog je nudio e-mail, adresar i svježe vijesti. Apple je na projektu gubio novac pa je ubrzo obustavljen 1997.

6. QuickTake 100 (1994.) - prethodnik današnjih digitalnih kamera, QuickTake 100 bio je neočekivan proizvod ove kompanije. Loša prodaja dovela je do njegovog povlačenja s tržišta.

7. Newton (1993.) - kao jedan od prvih PDA uređaja (hibrid mobitela i kompjutera), Newton je bio opremljen mogućnošću prepoznavanja rukopisa, no mana mu je bila spora i ograničena memorija. Povučen je 1998.

8. Macintosh 20. obljetnica (1997.) - radilo se o posebnom izdanju osobnog računala opremljenog s LCD ekranom i subwooferom, a prodavao se za nevjerojatnih 7.499 dolara. Nije potrebno posebno naglašavati da ih se prodalo vrlo malo.

9. Power G4 Cube (2000.) - ova verzija hard diska nije ostala dugo na tržištu, no zaradila je svoje mjesto u Muzeju moderne arhitekture i dizajna.

31.01.2010. 11:31:41
Novi komentar
nužno
nužno