« Život
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BRAČNI RECEPT

7 sastojaka za sretan brak

Sretan brak se od nesretnog razlikuje po pravim sastojcima u pravim količinama i predanosti kuhara-partnera

Piknik
Piknik (Free Digital Photos)
Više o

ljubav

,

brak

,

uspješan brak

Dobar brak i dobar recept imaju nešto zajedničko - potrebni su svježi sastojci, optimalna količina svakog od njih i predanost osobe koja ih koristi, tvrdi Tara Parker-Pope koja u knjizi "The Science of a Good Marriage" donosi recept za uspješan i sretan brak. Sastojci su sljedeći:

1. Temelj recepta - očekivanja
Iako nam često govore da ne bismo trebali imati velika očekivanja, istraživanje Sveučilišta North Carolina otkriva da je dobro ako puno očekujemo od partnera. Očekivanja, naime, povećavaju šanse da će brak ispasti upravo onako kako želimo. Naravno, važno je da su realna.

2. Dnevna žlica ljubaznosti
Ravnoteža uvijek mora postojati pa tako "žlicu" negativnih komentara i kritika izjednačite s barem pet komplimenata i lijepih gesta.

3. Začinite brak seksom
Ovisno o tome koliko arome želite, redovito porciju začinite seksom. Neki problemi se uz fizičku bliskost mogu riješiti sami od sebe.

4. Dva pakiranja prijatelja
Vlastite probleme i potrebe rasporedite na više ramena (prijatelja, obitelji) jer partneru svi vaši problemi s vremenom postaju preteški. Redovito se družite s drugima.

5. Tri šalice poštovanja
Veselite se partnerovim uspjesima i pokažite mu koliko ga cijenite.

6. Dobro pomiješajte
Partner ne smije biti jedini faktor o kojem ovisi vaša osobna sreća. Sami se pobrinite za svoju sreći i ne krivite partnera za svoje nezadovoljstvo.

7. Za kraj - prstohvat novih iskustava
Tražite nova, zajednička iskustva s partnerom. Stvari koje još nikada niste radili, mjesta na kojima još nikada niste bili. Nova uzbuđenja vraćaju leptiriće u trbuh.

30.05.2011. 20:30:00
Novi komentar
nužno
nužno