« Iza ogledala
objavljeno prije 4 godine
WOW!

7 načina da postanete besmrtni

Besmrtnost opterećuje ljudski rod od pamtivijeka, a ako ste u tom điru, donosimo vam 7 načina kojima znanstvenici planiraju omogućiti vječni život

I robotika je jedna od mogućnosti
I robotika je jedna od mogućnosti (Arhiva)
Više o

nanotehnologija

,

besmrtnost

,

vječni život

,

genetički inženjering

,

terapeutsko kloniranje

,

krionika

,

kibernetička besmrtnost

,

transgenetika

Besmrtnost je tema proučavanja ljudskog roda od davnina, još od raznoraznih šamana, čarobnjaka i alkemičara do modernih znanstvenika, pa ako mislite da je ovaj svijet spreman podnositi vas vječno - evo 7 načina na koje biste to mogli postići.

Video je, po običaju, sjajno složio Hybrid Librarian na svom YouTube kanalu...

7. Genetički inženjering - starenje stanica zapisano je u našem DNK, pa možda nije nemoguće promijeniti kodove i reprogramirati ih za beskonačno dijeljenje bez degenerativnih promjena produžavanjem telomera, do čega bi se došlo aktivacijom enzima telomeraze.

6. Nanotehnologija - možda bi minijaturne, mikroskopske mašine stvarno mogle putovati našim tijelom i popravljati ga kad zatreba...

5. Terapeutsko kloniranje - kad nam nešto zašteka, jednostavno uzgojimo novi organ iz matičnih stanica i zamijenimo ga?

4. Krionika - ne kriogenika, već krionika... kako zamrznuti čovjeka koji je bolestan i probuditi ga kad neka druga tehnika omogući izlječenje... čuli ste za priču, sigurno.

3. Kibernetička besmrtnost - jednostavno presele naš um u robota i onda je sve lakše... osim samog preseljenja, naravno.

2. Transgenetika - par organizama na Zemlji stvarno jest besmrtno, pa kad bismo, recimo, mogli ubaciti njihove gene koji to osiguravaju u ljude... problem bi mogao biti riješen.

1. Digitalna besmrtnost - tijelo postaje nepotrebno, a mi smo preseljeni u neki cloud... ili nešto slično? I opet, za sada prekomplicirano, ali zapravo vjerojatno najbolja mogućnost.

Detaljnija objašnjena pogledate u videu:

22.01.2017. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno