« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
BOŽE POMOZI

6 vrsta nemogućih zaposlenika - i što s njima

U svakom uredu postoji barem jedan od njih, svi ga trpe, a nitko si ne može pomoći. Poznato?

Kakvih sve zaposlenika ima :)
Kakvih sve zaposlenika ima :) (Arhiva)
Više o

problemi

,

zaposlenici

Ne samo da problematični zaposlenici ne obavljaju svoj dio posla, već često puta onemogućavaju druge da to čine. Neki možda ne znaju ušutjeti, drugi su tako tihi da se stope s okolinom, a treće ni ne viđate- njima se ne da raditi.

Postoje i nekako uvijek opstaju unatoč tome što se baš ne iskazuju svojom produktivnošću, a evo koji su i kako se s njima nositi.

1 .Onaj koji ni sa kim ne surađuje

Arogantan, obično 'najpametniji' član koji ni sa kim ne želi surađivati jer drugi nemaju pojma i on sam zna najbolje. To su obično osobe koje su pod velikim stresom zbog straha od neuspjeha, a njima je najbolje predložiti da uzmu pauzu i malo se odmore. 

2. Prokrastinator

Ne trudi se obavljati posao, ne poštuje rokove i nije ga briga što drugi o njemu misle. Takvim ljudima posao nije izazov ili obično nemaju dovoljno vještine za posao koji obavljaju i boje se neuspjeha pa radije ništa ne rade. Njima je korisno dati iznenadan položaj vođe projekta i najaviti sankcije prekoračenja roka kako bi bili prisiljeni uključiti se u potrebne aktivnosti.

3. Glavni zabavljač

Ne zna prepoznati kada je vrijeme za zabavu prošlo, a došlo vrijeme za rad i nikoga ne shvaća ozbiljno. Takve osobe teško se koncentriraju ili traže pažnju zbog svoje arogancije ili straha od neuspjeha. S njime o tome treba ozbiljno porazgovarati u četiri oka, jer mu upozorenja pred publikom samo ideu na ruku - opet dobiva pažnju. Usto, treba mu dati veća zaduženja kako se ne bi stigao baviti nevažnim stvarima.

4. Tračer 

Karakteriziraju ga negativno raspoloženje, preveliko zanimanje za osobni život kolega i veća koncentracija na razgovor nego na posao. Oni koji stalno tračaju, pokazuju manjak samopouuzdanja i konstantnu potrebu da omalovažavanjem drugoga uzdižu sebe. Njih treba jasno i glasno upozoriti o toj vrsti ponašanja, a korisno je i uvesti nekoliko minuta dnevno u kojima će zaposlenici iznositi sve uspješno obavljene zadatke.

5. Onaj s kratkim fitiljem

Bune se, krše pravila i stvaraju grupe koje će ih 'podržavati' kako bi dokazali svoje. Njima treba dati više prilika da iznose svoje mišljenje kako bi se osjećali potrebnima i važnima, a pritom se ne bi bunili oko tuđih ideja.

6. Onaj koji izbjegava posao

Vole raditi samo u grupama kako bi smanjili potrebu vlastitog angažmana, stalno se izvlače isprikama i krase tuđim perjem. To su obično osobe kojima fali samostalnosti ili oni kojima je samo stalo do vlastitog uspjeha. Njima je potrebno dati zadatke koje će obavljati samostalno i zadati im rok kako druge ne bi mogli kriviti za loše obavljen posao.

25.08.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno