« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
PROLJEĆE

58. Goranovo proljeće - laureati

Na 58. Goranovom proljeću u Lukovdolu u nedjelju je "Nagrada Ivan Goran Kovačić" za najbolju pjesničku knjigu dodijeljena Evelini Rudan za „Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)“

Nagrade u prave ruke
Nagrade u prave ruke (Arhiva)
Više o

Goranovo proljeće

,

laureati

Na 58. Goranovom proljeću u Lukovdolu u nedjelju je "Nagrada Ivan Goran Kovačić" za najbolju pjesničku knjigu dodijeljena Evelini Rudan za „Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)" u izdanju Frakture, a Gorana za mlade pjesnike Vidi Sever za rukopis „Suho mjesto"

Zbog epidemiološke situacije, dodjela nagrada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola odgođena je za lipanj, ali su objavljeni dobitnici, koje je biralo ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić.

U kategoriji učenika osnovnih škola prva je nagrada dodijeljena Nori Weygand, učenici 7. razreda Osnovne škole "Dr. Ivana Merza" iz Zagreba, s mentoricom Željkom Dragčević Takač, druga Tonki Curić, učenici 8. razreda Osnovne škole "Sesvete", s mentoricom Sandrom Milobar, a treća nagrada Jani Rokvić, učenici 5. razreda Osnovne škole "Siniše Glavaševića" iz Vukovara, s mentoricom Majom Stjepanović.

U kategoriji učenika srednjih škola, prvu je nagradu osvojio Nikola Pavičić, učenik 2. razreda XI gimnazije iz Zagreba, s mentoricom Sandrom Gabrić Primorac, druga nagrada dodijeljena je Paoli Vlačić, učenici 3. razreda gimnazije u sklopu Srednje škole "Mate Blažine" iz Labina, s mentoricom Brankom Komljenović, a treća nagrada Marinu Biliću, učeniku 2. razreda Glazbene škole "Ivana Matetića Ronjgova" iz Rijeke, s mentoricom Ines Borčić.

Početak 58. Goranovog proljeća te Svjetski dan poezije i rođendan hrvatskog pjesnika, esejista, prevoditelja i publicista Ivana Gorana Kovačića (Lukovdol, 1913. - 1943. okolica Foče), obilježeno je danas u Lukovdolu polaganjem vijenca na grobu velikog pjesnika. Manifestacija je održana u Domu kulture Lukovdol.

Ema Žagar i Ana Simčić, učenice Područne škole "Ivana Gorana Kovačića" iz Severina na Kupi, recitirale su Goranove pjesme, nakon čega je predsjednik Odbora Goranovog proljeća Marko Pogačar uručio nagrade ovogodišnjim laureatkinjama. 

Pogačar je istaknuo kako se nada da će se dio programa u Rijeci i Zagrebu dogoditi uživo tijekom proljeća, što ovisi o epidemiološkoj situaciji. Rekao je da će se datumi pjesničkih večeri s domaćim i stranim pjesnikinjama i pjesnicima najaviti naknadno.

 

22.03.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno