« Seks
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
POMOZITE SEBI

5 znakova da vam je seks u banani

Samo će rijetki iz prve priznati da imaju problem, stoga donosimo pet znakova koji će uvjeriti i nevjerne Tome

Poradite na svojim problemima
Poradite na svojim problemima (Arhiva)
Više o

problemi

,

seksualni život

Seksualni život jedan je od ključnih dijelova zdrave veze, pa ako imate i trunku sumnje da u vašem nešto ne štima, napravite sve kako biste to promijenili.

Naravno, samo će rijetki iz prve priznati da imaju problem, stoga donosimo pet znakova koji će uvjeriti i nevjerne Tome: 

Ista osoba inicira seks - česti simptom da nešto nije u redu sa seksualnim životom para je kad jedna osoba uvijek inicira seksualne odnose i osjeća se neželjeno. "Većina ljudi želi da njihovi partneri podjednako iniciraju seks, to im daje dojam da ih partner još uvijek želi i smanjuje pritisak u izvedbi", tvrdi liječnica Jess O'Reilly za Bustle. Ako jedan partner uvijek potiče seks, pokušajte komunicirati taj problem i glasno i jasno recite da biste voljeli imati ravnotežu u tome.

Ne pričate nakon seksa - seks bi trebao zbližiti parove. Ako se nakon vođenja ljubavi osjećate 'udaljeno' od partnera, a u sobi vlada tišina - možda niste otvoreni jedan s drugim, objašnjava Marissa Nelson, seksualna terapeutkinja. 

Uvijek radite isto - jednom kad parovi shvate što im odgovara, nerijetko se drže toga kao 'pijan plota.' Iz tog razloga nestaje strast i sklonost eksperimentiranju s novim stvarima. Međutim, "ponavljanje može smanjiti užitak. Istraživanja dokazuju da dopamin može biti dvostruko visok kad su stvari nepredvidljive", dodaje Jess. Budite otvoreni novim pozama, seksualnim igračkama i eksperimentiranju pod plahtama. Tako ćete usput i učiti što vam najbolje odgovara.

Za sve je 'kriva' jedna osoba - kako bismo imali zdravi seksualni život, obje osobe u vezi moraju osjećati da je odgovornost zajednička. Ako ne možete dosegnuti vrhunac, ako osjećate bol ili niste zadovoljni - to je problem obje osobe. Simptom da nešto nije u redu je kad se krivnja počinje predbacivati samo jednoj strani. Važno je prepoznati tu situaciju i pitati se na čemu možemo poraditi zajedno. Dijalog je izuzetno važan dio seksualnog iskustva. 

Želite različite stvari - znak da trenutno niste potpuno seksualno kompatibilno je i razlika u onome što očekujete od seksa. Primjerice, jedna osoba želi strast i olakšanje od stresa, a druga poantu seksa vidi u emotivnom zbližavanju i povezivanju.

20.12.2019. 21:44:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.12.2019. 09:48
    ako nema ljubavi ne valja sex
Novi komentar
nužno
nužno