« Život
objavljeno prije 2 godine
PREPOZNAJTE SE

5 znakova da vam je odmor nužno potreban

Ako ćete napraviti par kraćih odmora u tijeku godine, bit ćete pod znatno manjim stresom

Krenite s planiranjem...
Krenite s planiranjem... (Arhiva)
Više o

umor

,

odmor

,

znakovi umora

Odmor je čarobna riječ koju obično koristimo prije ljeta, kao formulu za osvježavanje, vraćanje energije i obnovu cijelog organizma.

No, zašto se ograničavati - ako ćete napraviti par kraćih odmora u tijeku godine, bit ćete pod znatno manjim stresom. Stoga, evo 5 znakova da je vrijeme barem za planiranje...

Dosta vam je rutine - ako se osjećate kao da su vam dani magla pomiješana s monotonijom, vjerojatno i jesu, što čini put i odmak još važnijim za razbijanje rutine. Od poticanja kreativnosti do stvaranja svježih ideja, multikulturalna iskustva korisna su za cijelo  biće.

Ne sjećate se zadnjeg odmora - ako je vaša putovnica puna prašine, svakako je vrijeme za ustajanje i odlazak - zbog vašeg zdravlja. Jedno je nizozemsko istraživanje otkrilo da samo iščekivanje  odmora potvrđeno poboljšava raspoloženje. Orijentirana Framingham Heart Study dokazala je  da žene koje najmanje dva godišnja idu na odmora, imaju osam puta manju vjerojatnost za srčani udar, prema Health.com. Isto tako, časopis dodaje da su u istraživanju muškaraca s povišenim rizikom za bolest, oni koji nisu uzimali godišnji odmor. Imali su 32 posto veću vjerojatnost da će umrijeti od srčanog udara.

Osjećate se tužno i potišteno - za mnoge, i samo planiranje putovanja sama može pružiti uzbuđenje i razveseliti vas. Studija Američke udruge psihologa utvrdila je da su odmori vrijedni za smanjenje stresa jer uklanjaju ljude iz standardnih okruženja i rutine povezanih s tjeskobom i stresom.

Problemi sa spavanjem - nemirne noći bez razloga  zajednički su znak tjeskobe i napetosti. Bez obzira na to imate li veći problem u životu, odvojite vrijeme za 'poništavanje' unutarnjeg sata. Osjećat ćete se produktivnije, opuštenije i spremni za rješavanje svih stvari koje vam stoje na putu.

Stalno mislite na neko mjesto - bilo da ste napunili svoje društvene mreže fotografijama otoka, planina ili zemlje, vi ste jedina osoba o kojoj ovisi hoćete li tamo i stići.

06.03.2018. 16:21:00
Novi komentar
nužno
nužno