« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
STVARNO?

5 začina koji su ujedno i lijek

Osim što hrani daju bolji okus, čuvaju i naše zdravlje pa bismo im trebali posvetiti više pažnje u prehrani

Obratite pažnju na ove začine...
Obratite pažnju na ove začine... (Arhiva)
Više o

cimet

,

začini

,

čili

Začini su blagotvorni za organizam na više načina. Osim što hrani daju bolji okus, čuvaju i naše zdravlje pa bismo im trebali posvetiti više pažnje u prehrani.

Cimet - ima specifičan okus, ali i miris, koji uvijek daje poseban štih svakoj slastici. Ali, osim toga, može biti i odlična zamjena za šećer u napicima, a s obzirom na to da bolje regulira razinu šećera u krvi, obavezno ga koristite.

Čili - izuzetno je zdrav, a kapsaicin ne uzrokuje čir nego ga sprječava uništavanjem štetnih bakterija, pa ga slobodno koristite u prehrani onoliko koliko možete podnijeti.

Đumbir - Umjesto svježeg đumbira, koji možete ribati i cijediti pa piti kako biste ojačali imunitet, kupite suhi, odnosno mljeveni. Pripremljen na taj način, ima još intenzivniji okus. Đumbir smiruje želudac, bogat je antioksidansima i zato je dobar protiv brojnih upalnih procesa u organizmu.

Kajenski papar - njime ćete začiniti i meso i povrće. Poput ljutih papričica, kajenski papar sadrži kapsaicin, a on je zdrav i daje pomalo ljutkast okus.

Kumin ili kim - od davnina se koristi kao začin i lijek, a tri puta brže pomaže da se istope kilogrami. Istraživanje koje su proveli iranski liječnici, pokazalo je da samo kašičica kima dnevno pomaže u mršavljenju te smanjuje obujam masnog tkiva i razinu kolesterola.

02.11.2019. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno