« Muškarci
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

5 stvari koje pravi muškarac NE radi s burbonom

Isto kao i kod proizvodnje, postoje neka, doduše nepisana, pravila konzumiranja i uživanja u burbonu, a i viskiju

Poštujte pravila, pa makar i nepisana :)
Poštujte pravila, pa makar i nepisana :) (Arhiva)
Više o

whiskey

,

burbon

Burbon je u suštini viski koji mora biti destiliran od masha kojeg sačinjava najmanje 51% kukuruza. Uz to dozrijevanje mora biti u novim pougljenjenim hrastovim bačvama. I posljednji uvjet koji mora zadovoljiti je da destilat ne smije imati više od 80% alkohola, a kad se stavlja u bačve na dozrijevanje mora imati najmanje 62,5% alkohola. Burbon također mora dolaziti iz SAD-a.

Isto kao i kod proizvodnje, postoje neka, doduše nepisana, pravila konzumiranja i uživanja u burbonu. Ta se ista pravila svakako mogu primijeniti i na bilo koji drugi viski.

1. Ne stavljajte gaziranu vodu u burbon

Iskreno nikad nam ne bi palo na pamet da radimo takvu glupost, no ona je ipak pronašla put i do naših krajeva. Naime, takozvana soda voda, odnosno gazirana voda popularna je u SAD-u, a koji je manje više i kolijevka svih burbona. Amerikanci imaju tu potrebu stavljati soda vodu u razne napitke, pa je tako žrtva ovog procesa postao i burbon. Razlog tome je dodatno aktiviranje raznih okusa i aroma u burbonu, a što je potpuno krivo.

"Ako ste već potrošili vrijeme i novac za nabavku rijetkog i vama ukusnog burbona, zašto bi ga onečistili stavljajući u njega gaziranu vodu", rekao je Robert Downing III, glavni majstor destiler destilerije Barrel House.

Svih pet pravila pročitajte na portalu Gentleman.hr

19.07.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno