« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE!

5 stvari koje kolagen radi našem tijelu

Ako vam nije jasno zašto biste trebali paziti na unos kolagena, evo 5 glavnih stvari koje kolagen radi našem tijelu

Sve koristi od kolagena
Sve koristi od kolagena (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

kolagen

Kolagen je protein kojeg ima na obilje u našem vezivnom tkivu i kostima. Ovaj je element jedan od krucijalnih gradivnih proteina u našem sustavu, a postao je poznat po njegovom učinku na ljepotu.

Kako proizvodnja kolagena opada kako starimo pa ga žene sve više pokušavaju 'ubaciti'u svoje tijelo na drugačije načine. Ako vam nije jasno zašto biste to radili, evo 5 glavnih stvari koje kolagen radi našem tijelu:

Bolji san - za vrijeme sna naša se koža i stanice obnavljaju pa je spavanje iznimno bitno za svježu kožu. Kolagen potpomaže dubok i dobar san zahvaljujući glicinu koji je zaslužan za opuštanje tijela i uma.

Brži metabolizam - ovaj kompleksni protein ubrzava rad tijela. Diže nam razinu energije jer tjera šećer direktno u tkiva našeg tijela. Iz tog se razloga mnoge žene okreću kolagenu na putu do fit linije, ali i zato jer, navodno, pobuđuje osjećat sitosti.

Bujnija kosa - kao s kožom, kolagen pomaže i u regeneraciji i rastu kose, Ima antioksidantska svojstva i štiti folikule kose od oštećenja. Protein ojačava vrhove kose i potiče rast novih folikula, a korištenjem ovog proteina možete postići i veći volumen i bujniju kosu

Ljepša koža - kolagen umiruje upale na licu i bolne točke te dokazano djeluje na strije i ožiljke. Jednako tako, čini vašu kožom mekom i podatom pa ga zato beauty industrija obožava.

Zdravi(ji) zglobovi - suplementi koji sadrže kolagen koriste se kako bi ublažili bolove u zglobovima. Glicin u ovom proteinu pomaže kostima i ozljedama da brže zacijele i oporave. Kolagen dokazano pomaže osobama s kroničnim bolovima i artritisom da im zglobovi bolje funkcioniraju i manje bole.

12.09.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno