« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

5 savjeta za brzo čišćenje

Završio je najluđi tulum u godini. Svi su sretni i oduševljeni no sada slijedi najteži posao. Treba počistiti...

Pomoću ovih savjeta čišćenje ne mora biti mučenje
Pomoću ovih savjeta čišćenje ne mora biti mučenje (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

čišćenje

,

tulum

,

stan

,

obrnuta kuća

1. Čistite u smjeru kazaljke na satu - počnite od štednjaka i pomičite se u smjeru kazaljke na satu u vašoj kuhinji.

2. Čistite od vrha prema dolje - obrišite napu iznad štednjaka prije nego što očistite površinu za kuhanje. Obrišite radnu površinu, stol i stolice prije nego što pređete na pod.

3. Prvo suho, a zatim mokro čišćenje - pokupite mrvice i prašinu krpom prije nego što površinu prebrišete vlažnom krpom. Za pod koristite metlu ili usisavač prije nego što prijeđete na mokro pranje.

4. Smanjite kretanje - to znači da razvijete način čišćenja kojim ćete smanjiti neprestano hodanje najprijed-nazad. Na primjer, ako morate premjestiti mnogo stvari iz smočnice kako bi je očistili, smjestite ih u kutiju ili košaru. Jednom kada završite s čišćenjem, možete ih sve skupa vratiti natrag.

5. Neka sredstva za čišćenje obave teži posao - nanesite sredstva na sve površine i pustite ih neka djeluju prije nego što površinu prebrišete krpom. Npr., počnite od nape u kuhinji, te nastavite nanositi sredstva po drugim aparatima u smjeru kazaljke na satu sve dok ne dođete do nape. To je optimalno vrijeme da sredstvo djeluje, te sada možete početi s brisanjem, istim putem.

01.01.2011. 10:10:00
Novi komentar
nužno
nužno