« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

5 pilinga iz kućne radinosti

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore - lice diše, a ten izgleda čisto

Napravite domaći piling i lice će vam biti zahvalno
Napravite domaći piling i lice će vam biti zahvalno (Shutterstock)
Više o

piling za lice

,

domaći piling

Lijepa koža i svjež izgled želja je svake žene, a da bi to postigli, često se oslanjamo na kozmetičare i skupe pripravke. No, to i nije potrebno ako poslušate ove savjete. Naime, prvi korak ka blistavoj koži i svježem izgledu je uklanjanje suhih, mrtvih stanica kože, a najbolji način za učiniti to su pilinzi. 

Naša se koža konstantno obnavlja. U unutarnjem sloju, dermisu, stvaraju se nove kožne stanice, a stare izlaze na površinu. Mrtve stanice kože vrlo često same izblijede, ali neke se zadrže zbog čega nam koža izgleda sivo i umorno. Prištići i akne također mogu biti rezultat mrtvog sloja stanica.

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore. Lice diše, a ten izgleda čisto. 

Domaći pilinzi za blistav ten

Od kefira - sličan je jogurtu, ali kefir ima čak četrdeset dobrih bakterija više. Sadrži mliječnu kiselinu koja njeguje kožu i pruža joj vlagu. Kefir možete koristiti i u kombinaciji s drugim namirnicama poput kave. 

Od šećera - šećer svi imamo u kuhinji i bogat je glikolnom kiselinom. Glikolna kiselina potiče rast novih kožnih stanica, a razbija strukturu starih i uklanja ih. Šećer možete pomiješati s medom ili ga koristiti samo s malo vode.

S kavom - za kavu je poznato da je odličan saveznik u borbi protiv celulita, no čini puno i za kožu lica. Kava je puna antioksidansa, smanjuje sitne bore i spriječava natečenost lica. Zaglađuje kožu i pomaže joj oporaviti se od sunčanja. Miješajte ju s vodom ili mlijekom. 

S kukuruznim brašnom - kukuruzno brašno hrani lice proteinima koji ostavljaju kožu podatnom. Nije pregrubo, a učinkovito čisti pore i uklanja mitesere. Za još bolji efekt pomiješajte kukuruzno brašno s limunovim sokom, medom ili žumanjkom. 

Sa sodom bikarbonom - među najboljim je pilinzima za masnu kožu upravo ovaj sa sodom bikarbonom. Svestrana soda zaglađuje kožu, uklanja mitesere i smanjuje pore. Osim pilinga, možete napraviti i masku tako da je pomiješate s vodom i pustite da odstoji. 

30.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno