« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
UŽAS ZA NOSNICE

5 najsmrdljivijih mjesta na svijetu

Od sela koje smrdi na užegli luk, pa do grada kojim se širi nepodnošljiv smrad ustajalih voda, pogledajte listu najsmrdljivijih mjesta na svijetu

Venecija je predivna, ali smrdiiii :)
Venecija je predivna, ali smrdiiii :) (Wikipedia)
Više o

Venecija

,

ljetovalište cancun

,

smrad

,

smrdljivi gradovi

,

rotorua

1. Na vrhu liste našlo se meksičko ljetovalište Cancun. Čuven širom svijeta po tropskim plažama i veseloj atmosferi, ovaj grad je poznat i po neugodnom mirisu kanalizacije koja prolazi nadomak hotela.

2. Na drugoj poziciji je Venecija. Zbog istrošene kanalizacije, u njenim kanalima buja posebna vrsta algi čiji miris, sličan trulom povrću, postaje sve nepodnošljiviji, posebice ljeti.

3. Slijedi Rotorua, grad na Novom Zelandu poznat po spektakularnim gejzirima geotermalne vode, koji privlače brojne turiste. Nažalost, ova prirodna pojava ima i svoju lošu stranu jer mlazevi vrele vode sadrže hidrogen sulfid koji je izrazito neugodnog mirisa i koji je Rotorui dao nadimak "Sumporni grad".

4. Na četvrtom mjestu je britansko selo St. Helen Oackland, na sjeveru zemlje, gdje lokalna tvornica ispušta smrad za koji stanovnici kažu da podsjeća na užegli luk.

5. Na začelju je francuska oblast Cote d'Or, na istoku zemlje, gdje se proizvodi jedan od najsmrdljivijih sireva na svijetu - "espuas". "Espuas", koji je, navodno, bio omiljeni Napoleonov sir, ima tako prodoran miris da ga je zabranjeno unositi u javni prijevoz.

Pratite Metro portal na Facebooku i Twitteru.

20.08.2012. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno