« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

5 najčešćih pogrešaka u kupovini

Umjesto da lutate redovima u dućanu nadajući da ćete se sjetiti što vam treba, zapišite doma sve na komadić papira i spremni ste

Načešće pogreške su ove...
Načešće pogreške su ove... (Arhiva)
Više o

kupovina

,

pogreške

Kupovina može biti i stresna i opuštajuća, zavisi što, kada i kako kupujemo, a mi vam donosimo najčešće pogreške:

Glad - pogreška je kupovati namirnice dok ste gladni. Ne samo da ćete kupiti više nezdrave hrane, kupit ćete i previše hrane općenito, a na taj ćete način samo potrošiti više novaca.

Ignoriranje brenova - još je jedna greška koju radite. To ne znači da morate kupovati najskuplje stvari, nego da često stvari dolaze iz iste tvornice, što znači da su istog okusa, a različitih su brendova pa je često i jedna jeftinija od druge, iako su iste kvalitete

Kupovanje na veliko - pogreška je koju radite zbog raznih akcija i ponuda u trgovinama. Dok se uvijek čini bolje kupiti više proizvoda po jeftinijoj cijeni, nego manje proizvoda po redovitoj cijeni, to nije uvijek dobra ideja. Ako proizvod ne koristite u velikim količinama, nema smisla kupiti veće pakiranje koje će samo stajati u vašoj kuhinji.

Nepripremljenost - kupovanje 'na slijepo' prva je greška koju radite. Iako mislite da vam popis za trgovinu nije potreban, varate se jer i dalje zaboravljate kupiti barem jednu namirnicu, piše msn.com. Umjesto da lutate redovima u dućanu nadajući da ćete se sjetiti što vam treba, zapišite doma sve na komadić papira i spremni ste.

Sezona - nemojte kupovati namirnice koje više nisu u sezoni, to je uglavnom voće. Stvari, kao što su jagode, poskupljuju kada nije njihova sezona, a i lošijeg su okusa. Često kada su stvari dostupne cijelu godinu ne gledate cijenu, ali trebali biste jer je cijena proizvoda veća ako je dostupan izvan sezone.

28.01.2020. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno