« Život
objavljeno prije 1 godinu
BRAVO

3 tone plastike manje u 3 godine projekta

Prirodi je potrebno čak 240 godina da razgradi jednu plastičnu vrećicu, a čak 1000 godina da razgradi jedan plastični predmet...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (bio&bio)
Više o

bio&bio

,

kompostabilna ambalaža

bio&bio trgovine su već 20 godina, od svog postanka, posvećene održivosti. Prvenstveno se to očituje kroz izbor proizvoda i hranu s ekološkim certifikatom, ali i poticanje domaće ekološke proizvodnje. A kao jedan od značajnih projekata, s velikim pozitivnim utjecajem na Planet, ističe se projekt biokompostabilne ambalaže. Kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, od 2020. godine svoje proizvode bio&bio pakira u kompostabilnu ambalažu. Načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad.

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se nakon korištenja baca u kante za bio otpad, zajedno s korom banane, ljuskama jaja, talogom kave ili salatom. Lako ih je prepoznati po prozirnoj, šuškavoj ambalaži s istaknutom oznakom "100% kompostabilna folija".

Projekt kompostabilne ambalaže mi je jedan od najdražih projekata jer smo uspjeli naći foliju koja ne sadrži plastiku, na biljnoj je bazi i smanjuje količinu plastike u okolišu. Radost je još veća kad vidimo da su ovu novost na našem tržištu prepoznali naši kupci koji nas vjerno podržavaju u ovakvim projektima. Iako je ova folija znatno skuplja od one plastične mi smo zadržali iste cijene, dakle svjesno smo se odrekli dijela marže i profita jer smatramo da je u korijenu društveno odgovornog poslovanja poštivanje prirode i njenih resursa.", poručila je Jadranka Boban Pejić

Svatko može (i treba) biti dio pozitivnih promjena

bio&bio želi svojim djelovanjem stvarati platformu za pozitivne promjene. Osim što djeluju kao poslovni subjekt, kao odgovorni pojedinci imaju veliku moć pozitivnog utjecaja na stanje našeg okoliša i na zdravlje ljudi. Isto tako, svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično. Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu, kojeg ostavljamo budućim generacijama. A neke od njih potražite do nedjelje 23. travnja u bio&bio trgovinama i web shopu snižene i do 20%.

Dan planeta Zemlje sjajna je prilika da ideje koje imamo o njenom očuvanju provedemo u djelo. Hvala vam što smo zajedno dio pozitivnih promjena. Pridružite se i bio&bio instagram profilu i  otkrijte zašto je važno "Zašuškati za okoliš", a imate priliku osvojiti i neku od vrijednih nagrada.

17.04.2023. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.04.2023. 15:06
    yessss
Novi komentar
nužno
nužno