« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI

3 svakodnevne pogreške koje skraćuju život

Podaci pokazuju da promjene u ponašanju mogu spriječiti 80 posto srčanih bolesti, moždanih udara i dijabetesa tipa 2, te 40 posto dijagnoza raka

Sjedite manje!
Sjedite manje! (Arhiva)
Više o

kratak život

,

pogreške

Kada je u pitanju vaše zdravlje, bolje je spriječiti nego liječiti, tako da studije kontinuirano pokazuju da je način na koji živimo povezan s našim rizikom od kroničnih bolesti.

Ukratko, ova tri stvari trebate stalno imati na umu...

Čuvajte se opasnih dodataka prehrani - regulatori ne provjeravaju mnoge dodatke prehrani bez recepta, a dodaci za mršavljenje koji sadrže sastojke slične amfetaminu među najopasnijima su. "Svi uvijek pokušavaju pronaći tu čarobnu pilulu. Time vam se samo pokušava 'prodati magla', ali po veoma štetnoj, opasnoj cijeni", kaže registrirana dijetetičarka, nutricionistica i certificirana osobna trenerica Jennifer Trevino.

Nemojte zanemariti debljanje - kad prvi put primijetite kako vaša težina raste, odmah se pozabavite time. "Prvih 5 kilograma debljanja u dobi od 25 godina - to je vrijeme za poduzimanje mjera", kaže Walter Willett, profesor epidemiologije i prehrane na Harvard Chanu. "Zato što je netko na putu da završi s 20 kilograma prekomjerne težine do 50. godine."

Sjedenje satima - "Sjedenje nekoliko sati u danu (posebno kada se radi o prekomjernom gledanju televizije u usporedbi sa sjedenjem za stolom) nevjerojatno je loše za vaše zdravlje", upozoravaju stručnjaci. "Otkrili smo da bismo se možda trebali više usredotočiti na smanjenje gledanja televizije nego na sjedenje na poslu", kaže Jennette Garcia, docentica znanosti o sportu i vježbanju na Sveučilištu Central Florida.

12.06.2022. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno