« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan
SAVJETI

3 savjeta za omekšavanje mesa

Budite lukavi i meso iznenadite nekim od sljedećih trikova koji jamče da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša

Omekšajte ga...
Omekšajte ga... (Arhiva)
Više o

crveno meso

,

omekšavanje

Crveno meso namirnica je koju možete pripremiti na stotine načina, no jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suh ili žilav?

Kako biste izbjegli takav scenarij, budite lukavi i meso iznenadite nekim od sljedećih trikova koji jamče da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša.

Jabučni ocat - iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo utjecat će na okus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk i jabuku te dodajte maslinova ulja i žlicu jabučnog octa. Meso namažite marinadom te ga spremite u hladnjak preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

Limun - izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta.

Voće - jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. Trebate samo oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja, kuha ili peče. Voćne kiseline omekšat će meso i učiniti ga ukusnijim.

12.02.2020. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno