« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZNATE LI?

3 savjeta za kupovinu sunčanih naočala

Postoji nekoliko elemenata koji vam mogu otkriti jesu li vaše sunčane naočale dovoljno kvalitetne

Sunčane naočale moraju biti kvalitetne
Sunčane naočale moraju biti kvalitetne (Shutterstock)
Više o

zaštita

,

sunčane naočale

,

kvaliteta

Sunčane naočale gotovo da su obavezne ljeti, no nije dovoljno samo doći do štanda i kupiti neke koja vam se jako sviđaju - nekvalitetne naočale mogu napraviti više štete nego koristi. 

Postoji nekoliko elemenata koji vam mogu otkriti jesu li vaše sunčane naočale dovoljno kvalitetne. 

Boja i zaštita - lako je pomisliti i da je boja stakla važna, ali ustvari nema veze sa UV zaštitom. Iako mogu u određenoj mjeri smanjiti odbljesak, zatamnjena stakla nisu nikakav indikator bolje zaštite. Za razliku od UV zaštite, polarizacija se može utvrditi jednostavnim trikom. Stavite svoje naočale i pogledajte na ekran kompjutera. Ako se svjetlina ekrana povećava i smanjuje, dok mičete glavu lijevo i desno- stakla su polarizirana. 

Kvaliteta i cijena - kvaliteta naočala često nema veze sa cijenom. Odabir okvira postao je više modni odabir nego zdravstveni, Ono što je bitno je da staklo ima stopostotnu zaštitu od UV zraka. Najčešće su sva stakla naočala, bez obzira radi li se o skupljem ili jeftinijem brendu, dovoljno kvalitetna, ali nikada nemojte birati naočale iz asortimana modnog lanca. 

Lažne oznake UV zaštite - u ljetnim se suvenirnicama često prodaju jeftine naočale, a mogli biste pomisliti da se radi o punom pogodku, budući da je na staklima naljepnica sa oznakom UV zaštite. Međutim, oznake su nerijetko varka pa se raspitajte sa svojim optičarem. Nažalost, UV zaštitu ne možete utvrditi gledajući u stakla, već ih je potrebno odnijeti profesionalcu. 

Eto, provjerite svoje...

06.07.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno