« Seks
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
EH, DA ...

3 razloga zbog kojih gubimo volju za seksom

Kod manjka seksualne želje odnosno smanjenja požude treba utvrditi pravi uzrok, a zatim pronaći način kako otkloniti problem

Što vas muči?
Što vas muči? (Shutterstock)
Više o

seksualna želja

,

nedostatak seksualne želje

Seksualna želja nije jednako snažna kod svih, no kad postane gotovo neprepoznatljiva, vrijeme je da pronađete uzrok tome i riješite stvar. 

Koji su mogući razlozi? Ima ih poprilično, no ipak postoje tri koja se po svojoj snazi razlikuju od ostalih

Alkohol - premda unos male količine alkohola može pomoći da se partneri opuste, konzumacija prevelike količine alkohola dovodi do nepovoljnog učinka na libido. Seks pod utjecajem alkohola smanjuje izdržljivost u seksu, a alkohol dehidrira tijelo.

Neriješeni problemi i nefunkcionalna veza - žene vežu seks za emocije. Ukoliko se žena ne osjeća emotivno sigurno to će se odraziti na njenu seksualnu želju. Neriješeni problemi u vezi najčešći su faktor manjka i smanjene želje za seksom u vezi.

Stres - poznato je da stres utječe na mnoge aspekte života, a stresan život oduzima seksualni nagon pa stoga umjesto da seksom umanjite stres i poboljšate raspoloženje, ono ubija vaš intimni život. Istraživanja su pokazala da žene s godinama puno brže gube interes za seksom u odnosu na svoje muške partnere kojima se želja bitno ne mijenja.

Zvuči li vam nešto od ovoga poznato?

22.11.2016. 22:01:37
Novi komentar
nužno
nužno