« Žene
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
EH, DA ...

3 razloga zašto se muškarci odljubljuju

Zaljubljenost kod muškaraca počinje naglo, no u velikom broju slučajeva jednako brzo i nestaje bez traga, a evo i zašto

Odljubljivanje obično znači i prekid ...
Odljubljivanje obično znači i prekid ... (Shutterstock)
Više o

zaljubljenost

,

muškarci

Zaljubljenost je predivan osjećaj za koji bismo željeli da traje cijeli život, no u većini slučajeva nestaje, i to prilično brzo. Kod nekih se pretvori u blagu ili snažniju ljubav, bez onih karakterističnih leptirića, dok kod nekih nestaje bez traga.

Kad su u pitanju muškarci, njih se najčešće optužuje za odljubljivanje, a evo i tri glavna razloga zašto se to događa:

1. Veza je od početka na klimavim nogama - ljubav ponekad stvarno jest slijepa. Zaljubljenost je kratkoga daha, a ako se obje strane ne trude vrlo je lako moguće da kada kemijska neravnoteža u mozgu nestane to znači i kraj same veze. Stoga, veze započete zbog intenzivne seksualne privlačnosti mogu brzo završiti ako nema inicijative da zaljubljenost procvate u iskrenu ljubav.

2.  Posao, posao i samo posao - zajednički život i vođenje kućanstva je vrlo slično poslovnom okruženju, no to ne znači da cijelo svoje slobodno vrijeme morate provesti razgovarajući o ozbiljnim „poslovnim" temama, poput neplaćenih računa, knjiga za školu ili na kome je red da skuha ručak. Vrlo je teško održavati plamen strasti u vezi kada nekoga stalno more tekući životni problemi. Odvojite dio dana u kojemu ćete se posvetiti jedno drugome te na taj način održati ravnotežu u vezi.

3. U vama vidi majku, a ne ljubavnicu - i u ovom slučaju vaša veza je osuđena na propast. Neki muškarci su odgojeni na način da neke žene vide kao majke, a druge kao seksualna bića i vrlo im je teško pomiriti ta dva oblika. Ako ste u vezi s muškarcem koji odbija intimnost zbog toga što ste majka pokušajte uravnotežiti svoju ulogu majke-žene, a ako nema pomaka vaš partner bi trebao zatražiti pomoć od profesionalnog savjetnika.

11.02.2016. 20:07:14
Novi komentar
nužno
nužno