« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
ISPROBAJTE!

3 razloga zašto bismo trebali spavati goli

Od danas na spavanje idemo bez odjeće! To bi trebala biti vaša zajednička odluka, jer koristi od spavanja na taj način su stvarno velike

Spavajte goli, zdravo je i privlačno!
Spavajte goli, zdravo je i privlačno! (Pixabay)
Više o

krevet

,

golotinja

,

spavanje bez odjeće

Usred ovih zimskih mjeseci kad se poseže za dekom više, ne bi mnogima na pamet pala pomisao da spavaju goli

No ispada da postoji cijeli niz znanstvenih dokaza koji podupiru ideju da je pametno noću se skinuti do gole kože. Zašto?

1. Bolje ćete spavati

istraživanja su pokazala da spavanjem bez odjeće na prirodan način smanjujemo tjelesnu temperaturu, a to omogućava da upadnemo u dublje stadije sna koji su potrebni kako bismo se uistinu odmorili.

2. Mogli biste smršaviti

Otkriveno je da spavanje u hladnijoj okolinu mijenja sastav masnih naslaga kod muškaraca, i reducira količinu masnih stanica povezanih s prekomjernom tjelesnom težinom, a povećava količinu onih koje služe za sagorijevanje energije i utopljivanje tijela.

Posljedica toga je ubrzavanje metabolizma i beže mršavljenje.

3. Koristi onim organima dolje

Uske bokserice povećavaju temperaturu oko testisa, što bi moglo štetiti spermi. Tom se zanimljivošću bavila studija provedena još 2015.

Kod žena se pojavljuje sličan problem. Uske gaćiće onemogućuju vagini da "diše", povećavaju temperaturu i vlažnost koja postaje idealno mjesto za razvoj bakterija.

Spavanje bez odjeće moglo bi spriječiti brojne gljivične infekcije koje nastaju zbog korištenja nekvalitetnih materijala kod oba spola.

Piše: Andrea Holi
08.01.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno