« Seks
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
WOW!

3 činjenice o ljudskoj seksualnosti

Recimo, postoje jasni dokazi da je biseksualnost izbor koji je trajan, a ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe

Ima svega...
Ima svega... (Arhiva)
Više o

biseksualnost

,

seksualnost

Na stranicama TED-a Christopher Ryan pozabavio se nekim od najčešćih mitova i priložio istraživanja koja su pokazala da se ne radi o istini. Njegov je cilj, kako sam kaže, nadići dogme koje se stvaraju stoljećima i dati jasnu, modernu sliku ljudske seksualnosti.

Ideje koje promiče mogu se činiti čudnima, no svaka od njih poduprta je kvalitetnim istraživanjima eminenthih timova stručnjaka. 

Tako, primjerice, postoje jasni dokazi da je biseksualnost izbor koji je trajan, a ne samo jedna od faza u razvoju seksualnosti neke osobe, kako pokazuju rezultati istraživanja Sveučilišta Utah.

Kad se pitamo što dolazi priježelja ili uzbuđenje, pokazalo se da naše tijelo reagira na seksualne scene prije nego što se naš mozak pozabavi njima, pa se tako prvo napalimo, a tek onda nas spopadne želja za seksom, iako bi svi dali ruku u vatru da je obrnuto. 

Što zapažamo na potencijalnim seksualnim partnerima bila je teme istraživanja na Sveučilištu Emory, a muškarci i žene pokazali su različite modele gledanja na fotografije osoba suprotnog spola, no ne baš onako kako mislite. Muškarci su proučavali lica puno duže od žena, kojima je primarno bilo tijelo, a oba su spola nakratko pogledom okrznula genitalije.

22.03.2020. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno