« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BRITANSKA KRALJICA:

2009. bila je teška godina

U svojoj 57. božićnoj poruci Elizabeta II. najviše se osvrnula na gospodarsku krizu, ali spomenula je i porast broja britanskih žrtava u Afganistanu

(Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Elizabeta II.

,

Božićna poruka

Britanska kraljica Elizabeta II. u svojoj je tradicionalnoj božićnoj poruci odala priznanje britanskim vojnicima u Afganistanu i opisala 2009. kao "tešku godinu".

"Svaka godina na izmaku ima svoje obilježje. Neke odlaze ostavljajući nam osjećaj zadovoljstva, a druge je najbolje zaboraviti. Ova je godina bila teška za mnoge, posebice one suočene s učinicima gospodarskog pada", rekla je kraljica.

Elizabeta II., titularna glavna zapovjednica britanske vojske, izrazila je svoju tugu rastom broja britanskih žrtava u Afganistanu, kojih je ove godine bilo više od stotinu. "Možemo biti ponosni na pozitivan doprinos naših vojnika i vojnikinja u toj zemlji", rekla je.

Ovo je bila 57. božićna poruka britanske kraljice, koja se izravno prenosi na televiziji, radiju i internetu, i koja je dio tradicionalne božićne proslave za mnoge Britance.

Za razliku od tradicionalnog govora na godišnjem otvaranju parlamenta, britanski monarsi božićne poruke koriste za iznošenje vlastitih stavova, a ne onih vlade. (hina/metro-portal)

25.12.2009. 18:20:13
Novi komentar
nužno
nužno