« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
DOĐITE

2. BeerYard festival u dvorištu Močvare

Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craft piva povećava

Dođite na drugi BeerYard festival
Dođite na drugi BeerYard festival (Arhiva)
Više o

močvara

,

Beeryard festival

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2.9.2017. u velikom dvorištu Močvare, na istoj lokaciji na kojoj smo prošle godine započeli ovu lijepu #DoživiHmelj priču. Potaknuti sjajnim prošlogodišnjim komentarima, kako posjetitelja, tako i pivara, ove godine nastavljamo širiti priču, dovodimo strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdanije street food objekte i odlične, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova.

Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve obilnija. Ista stvar se srećom događa i u susjednim zemljama, što je samo plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima.

Najveća novost ove godine je da nas očekuju gostovanja stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj od kuda ćemo ugostiti njih četiri, dok je peta pivovara iz Estonije, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. 23 domaće pivovare su potvrdile dolazak što znači da nas ove godine očekuje preko 25 craft pivovara na festivalu:

5th element, Bad Brewery, Beckers brewery, Bošnjak, Brlog, Bura brew, Crafters, Dubrovačka pivovara, Garden brewery, Križevačka, LAB, Medvedgrad, Mlinarica, Nova runda, Pivionica, Pivovara MBC, Pulfer, Positive brewery, Slawoner, Valens, Varionica, Varoška pivovara i Zmajska pivovara.

Od stranih pivovara sudjeluju: Balate brewery (Španjolska), Gar Gar brewery (Španjolska), Laugar brewery (Španjolska), Marina brewery (Španjolska), Sori brewing company (Estonija)

I ove godine, uz craft pivovare, će se predstaviti i craft pubovi Craft Room, Hop In Craft Beer Bar i ALL IN koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Prošle godine na festivalu su bila predstavljena 3 edukacijska panela, a s istom praksom nastavljamo i ove godine. U 14:00 će početi panel na temu španjolska pivska scena gdje će sudjelovati sve gostujuće pivovare iz Španjolske, a moderator će biti Marko Ožegović s pivskog portala Pivarium. U 16:00 kreće panel s glavnom temom crowdfundinga pivovare u kojem će glavnu riječ imati Pyry Hurula, direktor i suvlasnik pivovare Sori brewing koja je 2013. godine prikupila oko 500.000,00€ pomoću crowdfunding kampanje bazirane na prodaji udjela u poduzeću. Panel će moderirati Domagoj Jakopović - Ribafish. Na zadnjem panelu u 18:00, craft pivari će predstaviti nacrt za osnivanje udruge malih nezavisnih pivovara.

Unatač prošlogodišnjem otkazivanju pojedinih street food objekata, ponudu hrane ove godine planiramo poboljšati s tri street food objekta, koji su nam već potvrdili svoj dolazak:

American bar dollar - Varaždin, Rocket burger - Zagreb i Bistro Franz - Bjelovar


Glazbeni dio festivala čine četiri domaća benda, a svirka počinje od 19:00 sati. 

01.09.2017. 13:53:00
Novi komentar
nužno
nužno