« Film
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
NEMILOSRDNI GADOVI

15 filmskih likova koje ćemo pamtiti iz 2013-e

Iako je bilo i dosta antipatičnih, ružnih, prljavih i zlih kandidata, ovaj smo se put odlučili za čistu pozitivu te tražiti samo ono dobro u ljudima

dr. King Schultz donio je Waltzu drugog Oscara
dr. King Schultz donio je Waltzu drugog Oscara (Arhiva)
Više o

Christoph Waltz

,

Živko Anočić

,

Jonah Hill

Nemilosrdni Gadovi već su se očitovali po pitanju svojih filmskih favorita u 2013., a kako sezona svođenja računa još ni približno nije gotova, dapače, tek se sad, nakon Zlatnih Globusa i objave Oskar nominacija, zakuhava, odlučili smo napraviti listu likova koje ćemo iz 2013. ponijeti sa sobom u godine koje dolaze.

Kriteriji su bili vrlo labavi - ima tu i ozbiljnih dramskih likova, ali i kojekakvih nakaradnih kretena i simpa debosa tako dragih srcu prosječnog Nemilosrdnog Gada. Uglavnom, čisti „umjetnički dojam". Iako je bilo i dosta antipatičnih, ružnih, prljavih i zlih kandidata, ovaj smo se put odlučili za čistu pozitivu te tražiti samo ono dobro u ljudima. I ne samo ljudima.

Petnaest mjesta ujedno je petnaest razloga za svađu između Nemilosrdnih Gadova, no oko broja jedan nije bilo dileme - Tarantinov dr. King Shultz iz „Odbjeglog Djanga". Ovog uglađenog i slatkorječivog njemačkog zubara, ubitačno brzog na okidaču, koji na Divljem zapadu fuša kao lovac na ucjene, utjelovio je genijalni austrijski glumac Christoph Waltz i za njega uzeo i svog drugog Oscara.

Na broju dva je Donnie Azoff, najbolji kompić Leonarda DiCaprija iz „Vuka s Wall Streeta" koji se ističe fluorescentno bijelim zubima i nevjerojatnim apetitom za šlagiranjem svake vrste, a igra ga Jonah Hill.

Na broju tri još je jedan kauboj, ali ovaj put, naš, domaći - Živko Anočić. U ulozi glupastog Domagoja Anočić nas je još jednom uvjerio da je riječ o najvećoj novoj glumačkoj nadi domaćeg filma kojeg želimo gledati još i još.

Odmah iza njega bizarna je mrtva vrana s glave Johnnyja Deppa koja nikad neće postati unosni merchandising jer je film, vestern „Usamljeni osvetnik", neslavno propao, dok je peta mala slatka i opaka „Hit-Girl" iz drugog „Kick-Assa".

Cijelu listu naj likova 2013-e možete pronaći na portalu Nemilosrdni gadovi.

16.01.2014. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno