« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NOVOSTI

12. Ljetne noći Teatra Exit ponovo u dva bloka

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra Exit u MUO-u bit će izvedene predstave "Soundtrack za film koji nije snimljen" te "Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)"

U dvije runde...
U dvije runde... (Arhiva)
Više o

Ljetne noći Teatra EXIT

Dvanaeste Ljetne noći Teatra Exit održat će se u dva dijela, od 4. srpnja do 1. kolovoza, te od 29. kolovoza do 12. rujna, a donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju Exit, Dvorani F22 ADU i Teatru Exit, ukupno 25 naslova kroz 47 izvedbi.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra Exit kao što su "Ja, tata!", "Kako misliš mene nema?!", "Cabaret - koncert za žlice i gitaru", "Balon", "Münchhausen", "Fešta", "Izložak. br. 49", "Kraljevstvo Moje (za početnike)", "Voliš li me?", "Susjed", "Tiha noć", "Buđenje" i druge., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih domaćih te tri regionalna gostovanja.

U petak, 16. srpnja, u Dvorani F22 gostovat će Teatar Kabare Tuzla, Studentska scena ADU Tuzla i Art Centar Ankata s predstavom "Što se bijeli u gori zelenoj?", duodrami prema motivima Hasanaginice. Dan kasnije, 17. srpnja, na istome mjestu posjetitelji će moći pogledati predstavu "Udarna vijest - o medijima i strahu" u produkciji Trinidad d.o.o. iz Novog Sada te Beoarta i Kulturnog centra Grad iz Beograda.

Treće međunarodno gostovanje na repertoaru je 26. srpnja u Muzeju za umjetnost i obrt, predstava "Cijelo tijelo tu me boli" Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra Exit u MUO-u bit će izvedene predstave "Soundtrack za film koji nije snimljen" te "Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)", obje u produkciji RadioTeatra Bajsić i prijatelja, dok će se u Studiju Exit održati dvije izvedbe predstave "Baš ti, baš tu" Umjetničke družine Auzvinkl.

Zijah Sokolović nastupit će na Ljetnim noćima Teatra Exit 13. srpnja sa svojom predstavom "Lijevo desno glumac", koja je prošle godine upravo tu naišla na iznimno pozitivnu reakciju publike koja je kraj predstave ispratila dugotrajnim stojećim ovacijama. Svi koji već duže vrijeme čekaju priliku da (ponovno) pogledaju "CABAres CABArei", moći će to učiniti dan ranije, 12. srpnja.

Već tradicionalno, na Ljetnim noćima će i ove godine svoj rad, talent i umijeće predstaviti mlade glumačke nade s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u dvjema ispitnim predstavama. "Tartuffe", predstava u klasi Krešimira Dolenčića, na repertoaru je 15. srpnja u Dvorani F22, a u Studiju Exit posjetitelji će 23. i 24. srpnja moći pogledati predstavu "Na rubu pameti" nastalu pod mentorstvom Tomislava Rališa prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, a u izvedbi Kristijana Petelina.

Sam kraj Ljetnih noći Teatra Exit bit će posvećen sjećanju na Sašu Anočića, pa će tako u Teatru Exit 4. rujna gostovati nagrađivana hit predstava u produkciji Kazališta KNAP "Smisao života gospodina Lojtrice", a 11. i 12. rujna bit će održan poseban program "Konglomeracija", kao mozaik/izbor iz Anočićevih autorskih predstava "Kauboji", "To samo Bog zna", "GospOUdinNOUbadi", "Smisao života gospodina Lojtrice", "Niko i Ništ".

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra Exit odigrat će se sveukupno 47 izvedbi i 25 različitih naslova. Većina programa održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ostatak programa odvija se na dvije lokacije stotinjak metara dalje - u Studiju Exit (Gundulićeva 37/1) i u Dvorani F22, na sceni Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22), dok će se u drugom dijelu Ljetnih noći tri programa održati i u Teatru Exit (Ilica 208).

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra Exit (4. srpnja do 1. kolovoza) počinju u 21 sat, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina u Teatru Exit (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt. U drugom bloku Ljetnih noći (29. kolovoza do 12. rujna) predstave u Teatru Exit i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok izvedbe u Studiju Exit ostaju, kao i u prvom bloku, u 21 sat.

Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt i online na www.ulaznice.hr.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.  

01.07.2021. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno