« Život
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE!

10 najboljih pasa za djecu

Koliko vas je samo puta vaše dijete zatražilo da mu nabavite psa? Evo kojega odabrati!

Koji pas je najbolji za dijete?
Koji pas je najbolji za dijete? (Arhiva)
Više o

djeca

,

psi

,

kućni ljubimci

Djeca i psi - ne znaš jesu li slađi ili zabavniji par, definitivno. Koliko vas je samo puta vaše dijete zatražilo da mu nabavite psa?

E, pa ako ste odlučili ispuniti želju, evo10 najboljih pasa za djecu:

Bigl -  psi ove pasmine su zaigrani, strpljivi, pažljivi, odlučni i inteligentni. Zapravo su to lovački psi koji se dobro slažu s drugim životinjama i vole prirodu. Srednje su građe i mogu narasti do 40 centimetara u visinu i desetak kilograma u težinu. Predviđeni životni vijek im je do 15 godina. Ipak, oni se linjaju te njihova dlaka zahtijeva redovnu brigu i njegu.

Cavalier King Charles španijel - ovaj lijepi i dragi pas voli obiteljska druženja i igru s djecom. Nekad zna biti tvrdoglav i ne voli samoću, ali je jako odan i privržen svojim vlasnicima. S djecom je strpljiv i zaigran. Ima nešto dužu dlaku koju treba čistiti i češljati, a u prosjeku može težiti do 8 kilograma i poživjeti do 14 godina. 

Maltezer - ovi psi su manje građe i pahuljasto bijele dlake. Pogodni su za alergičare jer im je dlaka hipoalergena, ne linjaju se te nemaju miris. Zbog toga su idealni za stan, a visoki su svega 20 centimetara. Teški su do 3 ili 4 kilograma i mogu poživjeti do 15 godina.
Cockapoo pas - to je pasmina nastala križanjem koker španijela i pudlice te su ovi psi pametni, zaigrani i druželjubivi. Ovi čupavi psi su srednje građe, mogu narasti do 38 centimetara visine i 11 kilograma težine. Dlaka im je kovrčava te je treba redovno češljati i čistiti. 

Patuljasti šnaucer - psi koji se ne linjaju i ne smrde, manje su građe i nešto niže građe. Visoki su do 35 centimetara i mogu težiti do 9 kilograma. Iznimno su odani, privrženi i vole svoje vlasnike. Nekad znaju biti neposlušni, ali su iznimno pametni te ih se može dobro istrenirati.

Pudla - pudlica je jedna od vrsta pasa kojoj dlaka ne opada, ali je treba redovno njegovati i šišati. Pudlice su zaigrane i pune energije, a dolaze u više podvrsta različite visine i težine. Neke pudlice imaju svoj istančani karakter i poneku crtu tvrdoglavosti, ali su općenito sve dobre s djecom i idealne su za obitelj. U prosjeku žive oko 15 godina.

Shih tzu - ova pasmina kineskog podrijetla i zanimljivog imena je manje građe i duže dlake. Međutim, ovi psi se jako rijetko linjaju i pogodni su za djecu i alergičare. Pametni su i odani te mogu težiti do 7 kilograma. Životni vijek im je u prosjeku 16 godina, a dolaze u više boja krzna. 

Terijer - terijeri su psi manje građe i dolaze u više podvrsta poput jorkširskog, Jack Russell ili škotskog terijera. Generalno su jako zaigrani i privrženi svojim vlasnicima, a životni vijek im je u prosjeku 15 godina. Jedna od većih vrsta terijera će narasti maksimalno 30 centimetara u visinu. 

Zlatni labrador - još jedna zaigrana i privržena vrsta koja dolazi u lijepim bojama poput zlatne ili čokoladno smeđe. Ovi psi su veoma slični zlatnim retriverima s tim da labradori imaju nešto jaču građu i istančaniju njušku. Labradori su u prosjeku također nešto teži i viši od zlatnih retrivera, a životni vijek im je sličan. 

Zlatni retriver - osim što se ovi psi vole igrati s djecom, dobro se slažu i s drugim životinjama poput mačaka i zečeva. Pametni su, poslušni i strpljivi, lako ih se dresira i dolaze u puno lijepih boja poput prave zlatne i bijele. Mužjaci mogu narasti do 60 cm visine i imati do 35 kilograma. Životni vijek im je oko 10 do 12 godina.  

28.08.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno