« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
KAPETAN KONAČNO PROGOVORIO

Zvonimir Boban: Hrvatski nogomet je cirkus

"Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i neoprostivo stanje u našem nogometu. Zato moraju časno otići, a ne nečasno ostati," kazao je Boban

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Mamić

,

Vlatko Marković

,

Hrvatski nogometni savez

,

Zorislav Srebrić

,

Zvonimir Boban

Vlatko Marković i Zorislav Srebrić zbog sramotnog i nepodnošljivog stanja u kojem se nalazi hrvatski nogomet trebaju podnijeti neopozivu ostavku, rekao je u intervjuu za Sportske novosti Zvonimir Boban, javlja Hina.

"Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i neoprostivo stanje u našem nogometu. Zato moraju časno otići, a ne nečasno ostati," kazao je Boban.

Legendarni kapetan 'vatrenih' smatra kako hrvatskim nogometom već godinama vladaju 'interes, moć, lova, dealovi, prevare, derutni stadioni, nasilje, te ozbiljni kriminal i korupcija.

"Naš nogomet je sramota. Čitav sustav je godinama kreiran na potpuno krivim temeljima," dodao je bivši igrač Dinama, Milana, Barija i Celte koji smatra kako u hrvatskom nogometu vlada izvanredno stanje te da Vlada preko ministarstva sporta ima obvezu odmah intervenirati.

Boban se obrušio i na izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

"Mamić je najutjecajniji čovjek u našem nogometu, ali je hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić vlasnik bez vlasničkog lista", rekao je Boban, te pojasnio zašto ne dolazi na Dinamove utakmice.

"Na utakmice ne idem jer je žalostan i i bijedan klub koji ne poštuje svoje velikane, a ono što je Dinamo napravio Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću ulazi u opću povijest beščašća. Ti su ljudi ubili sve građansko u klubu, sav taj primitivizam me smeta."

19.12.2011. 11:44:00
Novi komentar
nužno
nužno