« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NEMIRI SE NASTAVLJAJU

Žrtve nereda u Siriji iz dana u dan rastu

"Dvadeset dvije osobe, među kojima šest odmetnutih vojnika, jedan civil i 15 pripadnika oružanih snaga i snaga sigurnosti ubijeno je, a više desetaka civila je ranjeno", stoji u izvješću

Fotografija vijesti
Više o

vojska

,

prosvjedi

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

sukobi

,

civili

Dvadeset dvije osobe su ubijene u najnovijem nasilju u sirijskog pokrajini Keri, kolijevci prosvjeda pokrenutih prije devet mjeseci protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava čije je sjedište u Londonu, podsjetivši kako je u Siriji u posljednja dva dana ubijeno 250 osoba, javlja Hina.

"Dvadeset dvije osobe, među kojima šest odmetnutih vojnika, jedan civil i 15 pripadnika oružanih snaga i snaga sigurnosti ubijeno je, a više desetaka civila je ranjeno, unatoč tomu što su bili skriveni u svojim domovima. Neki su, u žestokim sukobima, osobito u gradu Daelu u pokrajini Deri, teško ozlijeđeni", izvijestili su iz Ureda koji je također izvijestio kako su "Snage sigurnosti napale i džamiju Omari u Daelu".

Sirijsko Prijelazno nacionalno vijeće, glavni oporbeni pokret, osudio je masakre što su ih počinili pripadnici režima te je zatražilo hitnu sjednicu UN-ova Vijeća sigurnosti i Arapske lige, podsjetivši na 250 ubijenih u posljednjih 48 sati. Među ubijenima su 123 civila.

21.12.2011. 22:35:08
Novi komentar
nužno
nužno