« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Zrinjevac ugostio Špancirfest

U sklopu manifestacije Promenadni koncerti Zagrepčanima je predstavljen 10. jubilarni "Špancirfest"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Martina Keretić/CROPIX)
Više o

Zrinjevac

,

špancirfest varaždin

,

promenadni koncerti

Predstavnici Turističke zajednice Grada Varaždina na svom su štandu, u društvu varaždinskih gospodični, gradskog notara i verglaša, Zagrepčanima dijelili programske knjižice Špancirfesta, te prodavali varaždinske suvenire i kolače.

Svirali su Jazzthetic Trio i Hrvoje Galler, a predstavljanje je pratio varaždinski bubnjarski ansambl Rudiment. U ime varaždinske Turističke zajednice Smiljana Tuđan pozvala je sve Zagrepčane u Varaždin na Špancirfest.

Ondje ih očekuje brojni i raznovrsni program - koncerti, komedije, radionice za djecu, a svojim radovima, uz varaždinske umjetnike predstavit će se i studenti Likovne akademije iz Zagreba i Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke.

Posjetiteljima će se predstaviti i 130 izlagača tradicijskih obrta i suvremenog dizajna, a moći će uživati i u bogatoj ponudi varaždinskih kulinarskih specijaliteta. Deseti, jubilarni "Špancirfest" posjetiteljima će ponuditi deset dana doživljaja, od jutra do ponoći, istaknula je Tuđan.

Na ovogodišnjem "Špancirfestu" biti će oko 1.600 izvođača u 250 programa, a posjetiteljima će tijekom 10 dana biti predstavljeno oko 370 sati programa, koji će se održati od 22. do 31. kolovoza.

U sklopu manifestacije Promenadni koncerti, koju Turistička zajednica Grada Zagreba u parku Zrinjevac organizira u suradnji s Kraljevima ulice, Zagrepčanima su danas predstavljeni i KUD Kloštar Ivanić i njihovi gosti iz talijanske Toscane.

Svake subote, od proljeća do jeseni, od 11 do 13 sati, u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, Zagrepčani i njihovi gosti mogu uživati u valcerima i koračnicama, glazbenim napjevima iz opereta, talijanskim canzonama, jazzu ili evergreenu.  (METRO)

17.08.2008. 21:00:46
Novi komentar
nužno
nužno