« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NESREĆA

Zrakoplovnu nesreću u Kini preživjelo 53 putnika

Razlog izlijetanja zrakoplova Henan Airlines s piste na sjeveroistoku Kine zasad je još nepoznat

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Kina

,

pad zrakoplova

,

prijatelji s povlasticama

Najmanje 43 osobe poginule su u nesreći zrakoplova koji je pri slijetanju u utorak navečer promašio pistu u zračnoj luci na sjeveroistoku Kine i zapalio se, prenose agencije. Zrakoplov tvrtke Henan Airlines brazilske proizvodnje, koji je prevozio je 91 putnika i pet članova posade, poletio je nešto prije od 21.00 sat po mjesnom vremenu iz pokrajinske prijestolnice Harbina u Yichun.

Pri slijetanju u zračnu luku u Yichunu u 22.10 sati po mjesnom vremenu zrakoplov je promašio pistu, raspao se i zapalio, izvijestila je kineska agencija Xinhua, pozivajući se na upravu zračne luke. Razlog izlijetanja zrakoplova s piste zasad je još nepoznat, navodi agencija.

Vatrogasne ekipe, vozila hitne medicinske pomoći i spasioci brzo su stigli na mjesto nesreće, dodaje agencija. Policija je priopćila da su na mjestu gdje se zrakoplov raspao i zapalio pronađena tijela 43 poginule osobe.

Zamjenik gradonačelnika Yichuna Wang Xuemei za kinesku je televiziju rekao da je 49 osoba prevezeno u bolnicu te da su tri osobe vrlo teško ozlijeđene.(hina/metro-portal)

24.08.2010. 22:38:20
Novi komentar
nužno
nužno