« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
krenula potraga

Zrakoplov Air Francea najvjerojatnije pogodila munja

U potragu se uključilo i britansko ratno zrakoplovstvo

Više o

pad aviona

,

Air France

,

avionska nesreća

,

pad zrakoplova

Zrakoplov Air Francea s 216 putnika na putu iz Rio de Janeira prema Parizu nije u predviđeno vrijeme stigao na odredište i nestao je s radarskih zaslona, rekla je glasnogovornica uprave pariških zračnih luka, javlja CNN.

"Zrakoplov je trebao sletjeti u 11:10 sati po lokalnom vremenu. Prije nekoliko sati nestao je s radarskih zaslona", rekla je glasnogovornica.

"Proteklo je vrijeme u kojem bi rezerve kerozina održavale zrakoplov u letu, stoga sada moramo zamisliti najgore" izjavio je visoki francuski dužnosnik Jean-Louis Borloo oko 13 sati po srednjoeuropskom vremenu. Borloo je za francuski Info radio izjavio da su nestanak zrakoplova zabilježili civilni i vojni radari i da je isključena mogućnost otmice.

Air France javlja da je iz zrakoplova poslana automatska poruka o kratkom spoju na električnim instalacijama, poruka je stigla 15 minuta nakon što su piloti javili da je Airbus uletio u snažnu oluju unutar sa snažnim turbulencijama pa stoga postoji mogućnost da je zrakoplov pogodila munja.

"Bilo je vrlo jakih turbulencija. Za sad ne možemo shvatiti što se točno dogodilo" rekao je Borloo.

Zrakoplov tipa Airbus A330 u kojem se nalazi 216 putnika i 12 članova posade trebao je sletjeti u parišku zračnu luku Roissy.

Potraga za zrakoplovom uputila se u područje brazilskog otoka Fernando de Noronha.

01.06.2009. 14:35:00
Novi komentar
nužno
nužno