« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
IZLOŽBE

Zoran Šimunović izlaže u splitskom hotelu Briig

Izvanredni interijer splitskog hotela Briig sjajno doprinosi implementaciji umjetničkog izraza Zorana Šimunovića u svakodnevni život ali i u aktualnu likovnu produkciju

Zoran Šimunović
Zoran Šimunović (Arhiva)
Više o

izložba

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Zoran Šimunović

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Zoran Šimunović, Osječanin na radu u Vukovaru, autor već sada impresivnog opusa ulja na velikim formatima platna ,zacijelo je u ovim vremenima najistaknutiji umjetnik srednje generacije, stalni izlagač u Budimpešti i Beču, odnedavna i u Ljubljani, u Hrvatskoj je izlagao u svim relevantnim izložbenim prostorima, ovih se dana odlučio na osebujno predstavljanje više svojih slika s karakterističnim motivima u splitskom hotelu Briig, (hotel s 4 zvjezdice).

Naravno, odavno umjetnička produkcija nije više vezana samo za rijetke, ekskluzivne krugove, razvoj društva omogućio je konzumiranje kulturnih dobara znatnom postotku stanovništva , pa pa se tako aktualna likovna produkcija može vidjeti, možete se susresti  s njom u kongresnim centrima, hotelima, poslovnim objektima visokoga ranga.

Zoran Šimunović se odlučio izložiti više svojih veliko formatnih ulja izvedenih  osebujnim rukopisom sa sačuvanim svijetom sjećanja tajanstvenih i prepunih simbolike tema iz djetinjstva u splitskom hotelu Briig.

Izložena djela Zorana Šimunovića skladno su uklopila u prostor hotela , ciklus ulja  u neposrednom je kontaktu s gledateljima i prolaznicima-promatračima,slike doista žive u prostoru obogaćujući ga misterioznom ljepotom.

Kompleksni opus Zorana Šimunovića maksimalno je približen radoznalim ili i slučajnim posjetiteljima ekskluzivnog hotela izazivajući sve one koji se nađu u njegovoj blizini na reakciju jer na magične slike Zorana Šimunovića ne možete ne reagirati.

Izvanredni interijer splitskog hotela Briig sjajno doprinosi implementaciji umjetničkog izraza Zorana Šimunovića u svakodnevni život ali i u aktualnu likovnu produkciju.

13.02.2023. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno