« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Značajke monitora koje olakšavaju vrijeme provedeno za računalom

Neki od nas provode puno više vremena ispred ekrana, poput grafičkih dizajnera, programera, financijskih stručnjaka i drugih poslovnih korisnika, pa evo što vam treba...

Kakav treba biti monitor?
Kakav treba biti monitor? (MMD)
Više o

monitori

,

MMD

,

Philips monitori

,

zaštita vida

Današnja raznolikost u ponudi monitora znači da svatko može naći što mu treba. No, neki od nas provode puno više vremena ispred ekrana, poput grafičkih dizajnera, programera, financijskih stručnjaka i drugih poslovnih korisnika. MMD, licencirani partner Philips monitora postavio je standarde u potrazi za olakšanjem u radu.

  • Bol u leđima i vratu: kako bi se izbjegla fizička neugoda i olakšali sati ispred ekrana, ergonomske značajke koje poboljšavaju držanje trebale bi biti primarne u odabiru monitora.

    • Postolje s podesivom visinom je odličan početak. Pozicioniranje monitora prema visini linije vida može povećati udobonost pri čitanju.

    • Philips SmartEgoBase nudi još širi spektar: podešavanje visine, zakretanje, nagib i rotiranje monitora omogućuju maksimalnu udobnost i pomažu u smanjenju fizičkog naprezanja tijekom radnog dana. Osim toga, ovo postolje ima i opciju spuštanja monitora na razinu radnog stola. Pozitivna strana toga je da se smanjuje i nered izazvan kablovima što omogućuje uredno i profesionalno radno mjesto.

  • Umorne oči: Tko nije osjetio umor očiju nakon dugog vremena provedenog ispred ekrana? Sljedeći korak u osiguravanju savršenog radnog okruženja je smanjenje iscrpljujućih efekata slabog osvjetljenja i štetnog kratkovalnog plavog svijetla.

    • Kratkovalno plavo svijetlo tijekom vremena može prouzročiti oštećenje očiju i vida. Philips SoftBlue tehnologija smanjuje valove štetne plave svijetlosti ne mijenjajući pritom orginalne boje. Ova tehnologija razlikuje se od tehnolgija baziranih na filter metodama koje blokiraju ekran zaštitnim staklom i tako obojaju originalne boje žutom bojom što smanjuje iskustvo gledanja i u najgrem slučaju čini sliku beskorisnom, posebice za profesionalne korisnike. Postoji još jedan način smanjenja štetnog kratkovalnog plavog svijetla, a to je LowBlueMode, pametna softverska tehnologija.

    • Flicker-free tehnologija regulira osvjetljenje i smanjuje treperenje kako bi se osiguralo što ugodnije gledanje. Zbog načina na koji se svjetlost regulira u kombinaciji s LED pozadinskim osvjetljenjem korisnici mogu primjetiti treperenje ekrana koje rezultira umorom očiju. Flicker-free tehnologija primjenjuje novo rješenje reguliranja osvjetljenja za veću udobnost gledanja. Još jedna značajka koja pogotovo čitanje čini još ugodnijim je EasyRead opcija koja omogućuje što realnije iskustvo čitanja.

  • Nered kabela: previše kabela i premalo priključaka su često velike smetnje za korisnike. Neke od značajki koje mogu pomoći u tome su:

    • USB-C je posebno pogodan za korisnike s ultrabook tipovima uređaja jer pretvara monitor u hub pružajući tako najviše od ograničenih mogućnosti povezivanja i fleksibilnog radnog mjesta. USB-C osigurava da se periferija poveže s monitorom i za to je potreban samo jedan SuperSpeed USB kabel za prijenos slike i zvuka te vezu s Internetom i Intranetom.

    • Postavke multi-monitora povećaju produktivnost i omogućuju besprijekorno multitaskanje. Posebice kod monitora koji imaju mogućnost lančanog umrežavanja kako bi niz monitora bio povezan putem samo jednog DisplayPort kabela.

  • Nesigurne web kamere: web kamere su brz i jednostavan način povezivanja s kolegama i partnerima diljem svijeta. Ali su također i riskantne jer je svaka web kamera svojevrsni prozor u kompaniju. Ukoliko bi ih hakeri probili, mogle bi se koristiti kao stvaranje neovlaštene pristupne točke. Pop-up web kamere nude sve mogućnosti obične web kamere ali s izrazito niskim rizikom: web kamera iskoči kada je potrebna za sastanak i sprema se kada nije u upotrebi.

  • Ekološki utjecaji: sve više ljudi nastoji razmišljati ekološki kada kupuje novi tehnološki proizvod. Odabir monitora s eco-friendly tehnologijom pomaže u smanjenju emisije ugljikovog dioksida i ostalih negativnih ekoloških čimbenika.

    • PowerSensor smanjuje upotrebu energije do 80% i pomaže u smanjenju emisije CO2 detektirajući je li korisnik ispred ekrana ili ne.

    • PowerSensor lowers energy consumption by up to 80% and helps reduce CO2 emissions by detecting whether you are in front of the monitor or not.

    • Živa je jedna od najotrovnijih prirodnih materija koja utječe na ljude i životinje. Potrebno je zato odabrati monitor bez žive poput Philips LED monitora kako bi smanjili negativan utjecaj uređaja na okoliš.

Navedene značajke monitora su ključne u izvlačenju maksimuma u dužem korištenju ekrana. One će zasigurno pomoći svim korisnicima pri udobnosti, angažiranosti i produktivnosti - bez obzira koliko dugo posao potraje. 

11.10.2017. 12:30:13
Novi komentar
nužno
nužno