« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
Ima se, može se

Zlatni snovi ruske vlade

Globalni raspad financijskog sistema, ekonomski kolaps, poslovna apokalipsa vladaju svijetom, ali ruski velikaši mirno spavaju. U zlatnoj postelji!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

pozlaćeni krevet

,

javna nabava

Da ruska vlada nema srama pokazala je objavom natječaja za nabavu luksuznog namještaja koji uključuje i pozlaćeni krevet. Salve kritika i nevjerica nisu čudni ako se uzme u obzir da je rusko gospodarstvo palo za čak 10,9 posto u posljednjem kvartalu.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova zatražilo je krevet od trešnjevine naglašavajući da dekorativni elementi na uzglavlju i uznožju moraju biti prekriveni tankim slojem 24-karatnog zlata.

Ukupna vrijednost natječaja je 24,4 milijuna rublja (približno 3 855 000,00kn) ako je vjerovati zakupki.gov.ru, internet stranici agencije za nabavu.

Prosto je nevjerojatno da se ruska vlada odlučila na ovakav potez u vrijeme ove iznimno teške financijske situacije. Nedugo nakon objave pojedinosti vezanih za natječaj reakcije i komentari nisu izostali.

 „Zlatni toalet bio bi logičniji, pa čak i pregovarački stol napravljen od materijala otpornih na metke i udarce" samo je jedan od komentara navedenih u medijima.

Prema objavi natječaja, krevet bi trebao biti dostavljen u sjedište Ministarstva. Ostali namještaj treba biti dostavljen na adrese u ekskluzivnom dača (vikendica ili kuća za sezonski boravak) okrugu u okolici Moskve.

Da čuđenje bude veće, objava natječaja je dio nastojanja ruske vlade da poboljša transparentnost i poveća povjerenje javnosti u vladin trud da smanji korupciju održavanjem javnih natječaja pri kupnji u državne svrhe.

19.08.2009. 12:01:14
Novi komentar
nužno
nužno