« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
OPREZNO

Zimski uvjeti vožnje u Lici i zaleđu Dalmacije

U Lici i zaleđu Dalmacije pada snijeg, ponegdje i ledena kiša, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme

Zimski uvjeti vožnje u Lici
Zimski uvjeti vožnje u Lici (Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

zimski uvjeti

Opreznije treba voziti zbog snijega u Lici i zaleđu Dalmacije, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Vrlo oprezno treba voziti dionicama autoceste A1 između tunela Sveti Rok i Mala Kapela te između Dugopolja i Ravče.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: D 1 Gračac-Knin, D 23 Žuta Lokav-Senj, D 25 Korenica-Gospić-Karlobag, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Gospić-Lovinac-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 218 Užljebić-Doljani, D 506 Dobroselo-Mazin.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Ravne Gore i Vrbovskog.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u mjestima Koritinja i Gradec.

Zatvorene su i županijske ceste: ŽC Pisarovina-Jamnička Kiselica, ŽC Podhum-Soboli, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC Vrlika-Rumin, ŽC Donje Mekušje-Husje, ŽC Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC Žažina-M.Gorica, ŽC Staro Pračno-Stara Drenčina-Vurot-Brest, ŽC Stankovac-Slana i ŽC u mjestu Brihovo.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 17:19:00
Novi komentar
nužno
nužno