« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
kakva pogreška

Žena s tuđim zametkom rodila dječaka

Pogreška se dogodila u jednoj američkoj klinici za oplodnju, no Carolyn Savage trudnoću je izvela do kraja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Carolyn Savage

,

tuđi zametak

Amerikanka Carolyn Savage, kojoj je klinika za oplodnju u maternicu pogreškom umetnula tuđi zametak, rodila je zdravoga dječaka, objavila je obitelj.

Carolyn i njezin suprug Sean obavijestili su medije da je dječak, koji će biti predan njegovim biološkim roditeljima, rođen u bolnici u Toledu, država Ohio.

Obitelj Savage, koja je odmah po spoznaji da Carolyn nosi tuđe dijete, objavila da neće prekinuti trudnoću ili se boriti za skrbništvo, također je čestitala dječakovim biološkim roditeljima Paulu i Shannon Morell iz Detroita i zaželjela im sve najbolje u životu.

Tragična pogreška dogodila se u veljači jednoj američkoj klinici za oplodnju, čiji naziv obitelj Savage nije željela otkriti. Poznato je jedino da klinika nije u njihovoj saveznoj državi. Deset dana nakon potvrde da je trudna, Carolyn i Sean su pozvani na razgovor kako bi im liječnici rekli da su pogriješili i da je u njezinu maternicu ugrađen tuđi zametak.

Prije nekoliko dana u razgovoru za agenciju AP, Carolyn je izjavila da, iako nikada nije željela postati surogat majka, ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir ništa drugo nego iznošenje trudnoće do kraja.

Slučaj je izazvao veliku pažnju američkih medija, a Carolyn i Sean dobili su silnu potporu javnosti za svoju odluku. (hina/metro-portal)

26.09.2009. 09:28:44
Novi komentar
nužno
nužno