« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
I NAKON 48 SATI

Željko Milovanović još uvijek u pritvoru bez poziva za saslušanje

Milovanović je navodno prije mjeseca dana s Bojanom Gudurićem, posljednjim bjeguncem iz 'slučaja Pukanić', opljačkao poštu u Beogradu

(CROPIX)
Više o

Srbija

,

Beograd

,

slučaj Pukanić

,

Željko Milovanović

,

Bojan Gudurić

Željko Milovanović, osumnjičenik za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, još uvijek nije izveden na saslušanje pred istražnog suca posebnog suda u Beogradu, a i nakon isteka 48-satnog zadržavanja još je pritvoren. Beogradski mediji prenose kako zahtjev posebnog tužiteljstva za provedbu istrage protiv Milovanovića još nije dostavljen tom sudu, te da će on biti priveden na saslušanje kada to bude učinjeno.

Milovanović se trenutačno nalazi u pritvoru temeljem odluke toga suda u postupku za kaznena djela što ih je počinio 2005. godine. Odluku o određivanju pritvora i raspisivanju tjeralice protiv Milovanovića okružni je sud donio još u vrijeme istrage u tom postupku jer je Milovanović tada bio u bijegu, a sada je temeljem tog rješenja u pritvoru.

Njemu bi trebala biti uručena i presuda vezana uz taj postupak, koja je donešena u njegovoj odsutnosti, a koja još uvijek nije pravosnažna i na koju Milovanović ima pravo žalbe. Trenutačno Milovanovića čekaju dvije presude, jedna na 4,5 i jedna na 13 godina zatvora, a beogradski dnevnik Blic je, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha srpskog ministarstva unutarnjih poslova, objavio kako je Milovanović 11. svibnja ove godine opljačkao poštu na Novom Beogradu. U toj pljački navodno je imao dvojicu suučesnika, čiji identitet policija sada pokušava utvrditi zbog mogućnosti da je jedan od njih Bojan Gudurić, posljednji odbjegli osumnjičeni za atentat na Pukanića.

Izvor: Hina

03.06.2009. 22:04:20
Novi komentar
nužno
nužno