« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
FESTIVALI

Željezara Sisak postaje privremeni pogon za proizvodnju kulture

Kroz tri dana koncerata, performansa, izložbi, predavanja, tribina, instalacija, Festival Željezara u nekadašnjim će proizvodnim halama okupiti domaću i regionalnu scenu

Sjajna ideja, nadamo se i izvedba
Sjajna ideja, nadamo se i izvedba (Festival Željezara)
Više o

Željezara Sisak

,

Festival Željezara

Željezara Sisak, nekad industrijsko-kulturni simbol grada Siska, a danas simbol svih zapuštenih radničkih prostora, početkom lipnja privremeno će dobiti novu funkciju i postati poligon za proizvodnju kreativnog sadržaja! Festival Željezara održat će se od 6. do 8. lipnja u industrijskoj zoni Željezare i naselju Caprag, a uključit će umjetnički, aktivistički i glazbeni program.

Kroz tri dana koncerata, performansa, izložbi, predavanja, tribina, instalacija, Festival Željezara u nekadašnjim će proizvodnim halama okupiti domaću i regionalnu glazbenu, umjetničku i aktivističku scenu te tako ponovno (i barem privremeno) učiniti Željezaru proizvodnim pogonom.

Na taj način Željezara će poslužiti kao mogući primjer kreativnosti, učenja i samoorganiziranja u svim neiskorištenim i propadajućim javnim prostorima po cijeloj zemlji. Tvornički krug Željezare Sisak bit će festivalska lokacija, a nekadašnje proizvodne hale nadrealna pozornica na kojoj će posjetitelji vidjeti najbolje od domaće i regionalne glazbene, umjetničke i aktivističke scene.

Time se kroz Festival pokušava reanimirati prostor od izuzetne vrijednosti u kulturno-industrijskom, ali i sveopćem društvenom kontekstu, a svaki posjetitelj svojom će podrškom, dolaskom i/ili sudjelovanjem direktno participirati u revitalizaciji grada Siska i mogućoj platformi za promjene.

11.04.2014. 08:32:00
Novi komentar
nužno
nužno