« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PODUZETNIŠTVO

Želite dobro zaraditi, a ne proliti ni kap znoja? Čistite snijeg na Siciliji

Snalažljivi je Sicilijanac dobio pozamašan iznos zbog čišćenja snijega ovog ljeta sa ulica ovog najvećeg mediteranskog otoka. Ovog se besramnog poteza ne bi posramili ni naši političari

Fotografija vijesti
Više o

Sicilija

,

smiješne vijesti

,

bizarne vijesti

Jedan je muškarac iz Palerma zatražio i dobio naknadu za prekovremen rad zbog čišćenja snijega, prenosi rimska La Repubblica. Zbog čega je ova vijest tako specijalna, pitate se? Zbog činjenice da je u zahtjevu naveo da je čistio snijeg između travnja i kolovoza, i to ni više ni manje nego na Siciliji.

"Sigurno postoji razlog zašto Sicilija na plaće 17.000 radnika u mjesnoj upravi troši osam puta više od Lombardije", sarkastično piše list i dodaje da "na Siciliji očito ima puno posla, poput čišćenja snijega u srpnju".

Salvatore Di Grazia, koji radi u pokrajinskoj službi civilne zaštite, tražio je plaću za 17 prekovremenih sati za čišćenje snijega u travnju, kada je najniža temperatura zabilježena u tom mjesecu iznosila 10 stupnjeva, pa za 50 prekovremenih sati u svibnju, 38 sati u lipnju, 44 sata u srpnju, i nevjerojatnih 200 prekovremenih sati u kolovozu kada temperature čak ni u hladu ne padaju ispod 30 stupnjeva, piše list.

No, u mjesnoj upravi ipak nisu nasjeli na sve njegove navode, pa su mu od 350 traženih sati za "čišćenje snijega" platili samo 45. Ne navodi se za koji mjesec.

29.09.2011. 17:22:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robin Hood
    30.09.2011. 10:49
    Ovi imaju sličnu birokraciju kao naši. Hrpa neradnika koji leže po državnim firmama, službama, turističkim zajednicama i lokalnim samoupravama i po cijele dane ne rade ništa.

    Možda jedan obični državni službenik krade manje od ministra, ali ministara ima 15-tak, a malih državnih neradnika 200,000 pa na kraju uspiju opljačkati jednaki iznos kao i ministri.
Novi komentar
nužno
nužno