objavljeno 10.02.2022. 18:01:00
SAZNAJEMO

Zeleni čaj stvarno skida kile?

Ako se mučite s kilogramima neko vrijeme, metode koje obećavaju brze rezultate unutar nekoliko dana, najčešće ne funkcioniraju

Stvarno radi?
Stvarno radi? (Arhiva)

Ako ste doista odlučni smršavjeti, promjena životnog stila koji uključuje zdravu, po mogućnosti mediteransku prehranu, puno svježeg voća i povrća, više žitarica i grahorica te redovno vježbanje sigurno će uroditi plodom.

U tom je kontekstu jako važno piti puno tekućine i premda je voda uvijek najbolji izbor, nezaslađeni napici također imaju svojih prednosti, a mežu njima prednjači zeleni čaj.

Može li zeleni čaj pomoći pri gubitku kilograma?

Zeleni čaj je vjerojatno najzdraviji izbor među nezaslađenim napicima i premda ne može biti zamjena za vodu, u odnosu na nju ima neke prednosti koje utječu na mršavljenje. Nekoliko šalica dnevno može utjecati na mršavljenje, a evo i kako...

Lakše ćete vježbati - premda zvuči pomalo nevjerojatno, zeleni čaj će vam dobro doći ako vježbate. Kofein je stimulans koji aktivira živčani sustav pa se lakše pokrećemo i lakše odrađujemo fizičke zadatke.

Održava zdrav metabolizam - neki sastojci u zelenom čaju, poput kofeina i antioksidansa polifenola, pomažu pri mršavljenju jer pozitivno utječu na metabolizam i ubrzavaju ga.

Pomaže pri smanjenju šećera - konzumirate li puno šećera, to ne može biti dobro za vaše zdravlje. Zato uvođenje nezaslađenog zelenog čaja u prehranu može potaknuti organizam da se navikne na manje količine šećera što pak neminovno vodi do gubitka kilograma, piše Yahoo.

10.02.2022. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/zeleni-caj-stvarno-skida-kile/136423/