« Fun
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Zdravstveno osiguranje za kuniće

U zapadnim je zemljama medicinska skrb izuzetno skupa, pa čak i za životinje.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

kućni ljubimci

,

zdravstveno osiguranje

,

kunići

U Nizozemskoj psi i mačke već tradicionalno imaju zdravstveno osiguranje, a odsad će im se u tom pridružiti i kunići jer je osiguravatelj životinja Petplan ponudio odgovarajuću policu.

Potencijalno tržište osiguranja kunića ogromno je, izjavio je direktor Petplana Nico Schuurbiers. Samo broj kućnih kunića koji žive u kućama i stanovima poput pasa i mačaka u posljednje je vrijeme narastao na oko 750.000, a tome broju treba pridodati i kuniće koji se uzgajaju poput ostalih životinja, pojasnio je Schuurbiers.

"U našoj maloj zemlji imamo gotovo šest milijuna pasa, mačaka i kunića. Trenutačno ih tek oko 100.000 ima zdravstveno osiguranje", izjavio je Peter van Rooijen, glavni veterinar Petplana.

Tvrtka je 2006. uvela zdravstveno osiguranje za pse i mačke.

"Vjerujemo da će tržište osiguranja domaćih životinja godišnje rasti za 10 do 20 posto", rekao je Rooijen.

Osiguranje kunića, prema tvrdnjama Petplana potpuno prilagođeno karakteru i posebnosti tih životinjica, mjesečno stoji 5,95 do 15 eura ovisno o vrsti paketa osiguranja.

Najskuplji paket obuhvaća ne samo veterinarske troškove, lijekove i cijepljenja nego i specijalističke preglede u inozemstvu te preuzimanje troškova neizbježnog pogreba, koji kad-tad čeka i kuniće. (METRO PORTAL / HINA)

16.09.2008. 14:30:28
Novi komentar
nužno
nužno