« ZOI 2010
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PROBLEMI U VANCOUVERU

Zbog uništene staze muški spust odgođen za ponedjeljak

Stazu su posljednjih dana uništile visoke temperature, kiša i snijeg, a spust bi u ponedjeljak trebao otvoriti Ivica Kostelić

(Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

spust

,

Zimske olimpijske igre

,

ZOI Vancouver

,

FIS

,

ZOI 2010.

Utrka spusta skijaša na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru odgođena je zbog vremenskih uvjeta koji su uništili stazu, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Visoke temperature, te kiša i snijeg koji su padali posljednjih dana prilično su uništili stazu u Whistleru, pa organizatorima nije preostalo ništa drugo nego da utrku odgode.

Takav je rasplet događaja još ranije najavio šef utrke Günther Hujara, poručivši kako ne postoji šansa da se utrka održi ukoliko staza bude u jednakom stanju kao u petak. Budući da se ništa nije promijenilo, otprilike sedam sati uoči početka, utrka je i službeno odgođena.

Muški spust u ponedjeljak trebao bi otvoriti naš Ivica Kostelić, a sa startnim brojem 3 niz stazu će se spustiti i Natko Zrnčić-Dim. Treći hrvatski predstavnik Ivan Ratkić ima broj 52.

Podsjetimo, natjecanja su u nedjelju trebale otvoriti i skijašice utrkom superkombinacije, ali i ona je odgođena jer nije održan nijedan trening spusta. (Totalsport)

13.02.2010. 14:14:49
Novi komentar
nužno
nužno