« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
GUŽVE

Zbog štrajka slovenskih javnih službenika mogući zastoji na granici

Štrajk koji počinje u ponoć s nedjelje na ponedjeljak mogao bi stvoriti zastoje na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske

Granični prijelaz
Granični prijelaz (CROPIX)
Više o

Slovenija

,

granični prijelazi

,

štrajk javnih službi

U štrajku će, po najavama, sudjelovati oko 80.000 zaposlenih među ostalima i carinska služba. Sindikati javnog sektora traže da vlada povuče odluku o zamrzavanju njihovih plaća u iduće dvije godine.

Kako je u nedjelju za Slovensku televiziju izjavio Dušan Miščević iz sindikata carinika, carinska će služba na graničnim prijelazima s Hrvatskom svoje zadaće provoditi "profesionalno, ali s najvećom mjerom angažmana i pažnje".

Slovenski mediji navode kako to znači da će carinska kontrola i druge procedure, osobito u teretnom prometu, biti mnogo duže i temeljitije nego inače. Slično je bilo i prilikom zadnjeg višednevnog štrajka slovenskih carinika u jesen 2007. godine, kada su se na graničnim prijelazima stvorile kilometarske kolone.

Za sada nije poznato kako će štrajk djelovati na putnički promet, s obzirom na to da će štrajkati i pogranična policija. Nije poznato kad će štrajk završiti i hoće li vlada pristati na novi krug pregovora sa sindikatima u javnom sektoru nakon što su pregovori ovog tjedna završeni neuspjehom. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 22:50:16
Novi komentar
nužno
nužno