« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Zbog satelita propala krađa

Sustav 3dtracking stalno javlja lokaciju automobila

Satelitski sustav koristi se u 17 država
Satelitski sustav koristi se u 17 država
Više o

3dtracking

,

Raptor sigurnosni sistemi

Moderna tehnologija donosi brojne prednosti na svim područjima. A kako to izgleda kad su u pitanju krađe automobila, najbolje se vidi iz slučaja koji se nedavno dogodio.

Naime, ženska osoba je s vozilom rent-a-cara otišla preko hrvatske granice u Srbiju unatoč ugovoru da se auto iznajmljuje samo za područje Zagreba. Međutim, njezin je ‘izlet’ s one strane granice brzo uočen preko satelita. Tvrtka koja joj je automobil iznajmila, u njega je postavila sustav satelitskog praćenja 3dtracking i locirala ga u Somboru u Srbiji.

Iz rent-a-cara su najprije nakratko blokirali vozilo, pa onda kontaktirali vozačicu otkrivši joj da se automobil prati. Policija nije mogla djelovati prije isteka ugovora o najmu, ali je preko 3dtracking sustava definiran smjer kretanja vozila. Stoga je ono vozačici oduzeto pri ponovnom prelasku granice prema Hrvatskoj. Ljudi koji vode rent-a-car tvrtke kažu da su ovakvi slučajevi česti i stvaraju im probleme. No, zahvaljujući 3dtracking sustavu, svi pokušaju propadaju...

Manji trošakSustav rabe tvrtke za upravljanje voznim parkom radi manjih troškova i veće učinkovitosti. Rent-a-car tvrtkama služi za nadzor i praćenje iznajmljenih automobila. 

Sustav 3dtracking je novost na našem tržištu, a omogućuje satelitsko praćenje i upravljanje voznim parkom. Rabi se u 17 država i funkcionira na osnovi veze između servera tvrtke i GPS/GPRS uređaja u automobilu. Taj uređaj šalje podatke o kretanju vozila i vlasnik nad njim ima stalni nadzor.

Također ima uvid u brzinu i smjer kretanja vozila, s time da mu upozorenja stižu e-mailom ili SMS porukom na mobitel. Sada 3dtracking sustav nudi i novu mogućnost besplatnog GPS praćenja. Sve što je potrebno je PDA uređaj ili mobitel s GPS prijemnikom, te besplatna registracija na web stranici http://www.free.3dtracking.net/.

Generalni zastupnik 3dtrackinga za Hrvatsku je tvrtka Raptor sigurnosni sistemi iz Zagreba. (BD) 

29.05.2008. 01:33:05
Novi komentar
nužno
nužno