« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PROBLEMI NA A1

Zbog prometne nesreće u tunelu sv. Rok vozi se jednim trakom

Na autocesti A1 u tunelu Sv. Rok u smjeru Zadra promet je otežan zbog prometne nesreće, a gužve se stvaraju i na ostalim prometnicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

promet

,

tunel Sv. Rok

,

HAK

,

pojačan promet

,

autocesta A1

,

stanje u prometu

Zbog prometne nesreće u tunelu Sveti Rok na autocesti A1, vozi se otežano jednim trakom u smjeru Zadra. U nesreći Ispred tunela sv. Rok sudjelovalo je nekoliko vozila, no, kao i u jutrošnje dvije nesreće na autocesti A1 na ličkom području, nije bilo ozlijeđenih.

U ličko-senjskoj policiji doznaje se da je u prometnoj nesreći ispred tunela sv. Rok u smjeru Zadra sudjelovalo pet do šest vozila, no počinjena je samo materijalna šteta. Vozila koja su sudjelovala u sudarima uklonjena su na zaustavni trak autoceste te se promet, koji je zbog policijskog očevida bio zaustavljen, sada odvija usporeno.

U jutrošnjim i prijepodnevnim satima na ličkom su području zabilježene još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se jutros dogodila na autocesti između Otočca i Gospića, a druga u prijepodnevnim satima ispred tunela Brinje, također u smjeru mora.

Hrvatski autoklub javlja da je promet vrlo gust na autocesti između Zagreba i Karlovca, kolona je na izlazu pred naplatom Lučko oko 5 km. Na Istarskom ipsilonu kolona je prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 15 km, a prema tunelu Učka oko 4 km. Na otoku Krku prema mostu kolona je oko 6 km.

Pojačan je promet na svim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti posebice na autocestama: A 1, A 2 Zagreb-Macelj, A 3 Bregana-Lipovac i A 6 Rijeka-Zagreb. Zastoji su mogući duž obale u blizinama turističkih središta.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Istri, Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje.

Na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Rupa, Pasjak, Plovanija, Goričan, Stara Gradiška, Županja i Bajakovo pojačan je promet osobnih vozila.

Gužve su u trajektnim pristaništima prema otocima Cresu, Rabu i Pagu, te u lukama Zadar i Split. (hina/metro-portal)

24.07.2010. 13:49:47
Novi komentar
nužno
nužno