« Život
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
HAK

Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica A1 od Sv. Roka do Maslenice

Ako danas krećete na put obratite pažnju na jak vjetar

Više o

Sv. Rok

,

vrijeme

Svi koji su se danas uputili na put trebaju obratiti pažnju na to da je zbog olujnog vjetra dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zatvorena je za sav promet, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Krčkim i Paškim mostom te Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Senja do Svete Marije Magdalene za I. i II. skupinu vozila (što dodatno uključuje vozila s natkrivenim tovarnim prostorom).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić. Magla smanjuje vidljivost između Kamačnik i vijadukta Zečeve Drage.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.

Opreznije treba voziti duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju (D 8) zbog mogućih odrona, zemlje i kamenja.

Riječka obilaznica otvorena je u oba smjera. Na zapadnom ulazu kroz tunel Škurinje 2 vozi se jednim trakom u smjeru Zagreba.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona je danas od 12 do 23 sata i u ponedjeljak, 22. lipnja, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Na dionici autoceste Jastrebarsko-Zagreb otvorena je nova naplatna postaja Demerje, na kojoj je naplata cestarine moguća isključivo karticama ili ENC uređajem koji je obavezno staviti na vjetrobransko staklo.

Na graničnim prijalazima nema poteškoća.

Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen. Ostali trajekti plove redovito.

 

21.06.2009. 10:44:22
Novi komentar
nužno
nužno